Temakveld i Berlinforsvaret: Finn stoppet Franciscos fryktvelde

To kvelder har Francisco vært utilnærmelig i temakveldene. Først i Evans gambit, deretter i Budapestgambit. Når vi nå hadde temakveld i en «sunn» åpning, Berlinforsvaret, stoppet Franciscos seiersrekke.

Finn Egeland fikk en tøff start med tap mot ratingfavoritt Georg Børresen i første runde, men tok seg mesterlig samen og vant tre på rappen før han møtte Francisco i siste runde. Når han også vant det innbyrdes oppgjøret, endte han på toppen av premiepallen. Forant nettopp Francisco.

Kuriosa: Finn Egeland ble i dag en klasse B-spiller, ettersom det var en særs sterk tematurneringsgruppe hvor halvparten av spillerne var 2000-spillere.
Siden Finn vant turneringen, ble beste B-spiller dermed Juan Carlos med 2 poeng.

I hurtigsjakken ble det enda jevnere! Med 22 spillere, var det nødt til å bli jevnt. Men de tre spillerne på fire poeng, Daniel, Odd og Rune, slo alle hverandre. Dermed kunne ikke innbyrdes oppgjøre avgjøre, slik det vanligvis gjør. Med marginalt bedre kvalitet, ble det Daniel som vant. Deretter fikk Odd og Rune delt 2. plass fordi det var umulig å skille dem, hverken på førstekvalitet, andrekvalitet, tredjekvalitet eller fjerdekvalitet! (Kvalitetsberegningen på nett stemmer ikke med den offisielle utskriften!)

Torsdag 16. juni er siste torsdag før sommerferien, og da avslutter vi tematurneringene med et smell: Kongegambit!