Hurtigligaen runde 15 (finalen)

Siste runde i hurtigligaen samlet 60 spillere på en regntung sjakk-dag.

En tung vår for Bertil var endelig over når han vant den avsluttende Hurtigligaen!

Det har vært hele 177 deltakere på hurtigligaen i vår. Det er en vanvittig rekord! Og siste runde avsluttet akkurat på snittet: 60 deltakere i snitt hver kveld, med en topp på 71 spillere! Dette er et høyere snitt enn den tidligere spillerrekorden på hurtigligaen!

Selv om hurtigligaen er over for våren, er det mer sjakk igjen før sommeren! Les mer her!

Absurd morsomt at så mange spillere møter opp, og vi på Stjernen er utrolig glade for at så mange tar veien og deltar på våre tilbud!

Den siste runden i Hurtigliagen ble vunnet av Bertil Svendsen, men kveldens nr 2 har størst grunn til å smile: Med en hardt tilkjempet remis mot FM Alex Pena, endte Kjell Børre Grebstad opp som vinner av hurtigligaen våren 2017! Han vant sammenlagt, halvpoenget foran Ludy Sousa og Alex Pena.

Se sammenlagtstillingen her.

Gruppe B var allerede avgjort før siste, og Daniel Hagos vant med god margin til Juan-Carlos Reuda-Kjeldsen og Kristoffer Gressli.

I gruppe C ble det avgjørende at Harald Villmo møtte i kveld, og tok 2,5 poeng, dermed slo han Odd Ristesund på målstreken, som hadde ledet gjennom hele sesongen. Rune Justad tok 3. plassen.

Se runde-resultatene her.

Sjakkblogger Ida i heftig kamp mot Jonas Bernstein

Gruppe D var allerede vunnet av Kjell M. Haug før siste runde, og André Skoog fikk 2. plass med Stig Slorafoss på 3. plass.

Gruppe E ble avgjort i siste runde når Vegard Hvidstens motstandere en etter en ikke klarte å ta han igjen i sammendraget. Dermed vant Hvidsten et par poeng foran Carl Fredri Enevold og Sefik Maksumik.

Premieutdeling blir på sommeravslutningen, lørdag 10. juni. Velkommen!

2 thoughts on “Hurtigligaen runde 15 (finalen)

• 19/05/2017 at 06:12
    Permalink

Det er ikke riktig at jeg ledet gruppe C gjennom hele sesongen. Etter 10. runde var Per Nygård og Milan Kutrovac i toppen med 20,5 poeng hver, 1 poeng mer enn Rune og meg. Men deretter sluttet disse to førstnevnte å delta, og ble innhentet.
    Harald Villmos sammenlagtseier var for meg klar allerede etter 14. runde. Det var først ved 15. og siste runde at Villmo kom opp i 10 deltakelser. Følgelig ville hans poengsum i 15. runde utgjøre netto tilvekst i sammendraget, mens Rune og jeg allerede hadde passert 10 deltakelser, og våre sisterunderesultater ville måtte avregnes mot dårligste resultat av de 10 foregående, tellende.
    Med sin snittprestasjon på 2,7 poeng – klart bedre enn de nærmeste konkurrentene – viste Villmo at han klart var den beste spilleren av dem som deltok i C-grupppen. På denne bakgrunn må jeg være fornøyd med annenplassen, som jeg mot slutten klarte å holde foran «erkerival» Rune Justad.

• 26/05/2017 at 10:53
      Permalink

Ja, det stemmer jo det, da. Men litt forenkling tenkte jeg skulle være greit 😉

Det var en meget spennende sesong i flere av gruppene og morsomt at det i flere grupper først ble avgjort i siste runde!