Sommer og lørdagslyn

I sommer inviterer Stjernen til lørdagslyn hver helg, mens vi har sommerstengt resten av ukedagene. På lørdager åpner vi dørene kl. 14:30 og det er er påmelding fram til turneringsstart kl 15:00. Lynlørdag spilles som langbord (alle mot alle) med 3 minutter + 2 sekunder ekstra per trekk i betenkningstid. Sist helg var det hele 32 deltakere fordelt på to grupper, og med femten runder varte turneringen fra kl. 15:00 – kl. 18:15.

I den øversteratinggruppen ble det et rent finaleparti i siste runde. Her vant Gisle Salem partiet mot Kjell Børre Grebstad og han sikret seg dermed turneringsseieren. Andreplassen gikk unge Elham, mens premie for beste B-spiller gikk til den langt mer rutinerte Odd Ristesund.

Syv år gamle Louis Khoo-Thwe vant nylig sølv i EM Hurtigsjakk under åtte år (Montenegro), og vant denne helgen gruppe 2 med solide 12/15 poeng. Tomislav Marosevic fikk andreplassen med sine 10/12, det samme antall poeng som helgas beste B-spiller  Jonas Strømsodd.