Agdestein vant Jackpotlyn, men misset også jackpoten

Premievinnerne. Foto: Kristoffer Gressli

Simen Agdestein suste inn på sparkesykkel like etter turneringsstart, og suste like overlegent gjennom turneringen. Men, som forrige gang, ble det én remis på vinneren og jackpoten øker til kr 3.000 på neste turnering!

Hopp til: [Partier] [Galleri]

Søndagens Jackpotlyn var den syvende i rekken, og jackpoten hadde vokst seg til hele 2.500 kr etter at den ikke er tatt siden januar (da av IM Lars Oskar Hauge). Vinner man jackpotlyn med full pott, altså 11 av 11 poeng, får man jackpotten i tillegg til førstepremien. Det betyr at en vinner i dag kunne raske med seg hele 4.000 kr for under tre timers lynsjakkspilling.

IM Lars Oskar Hauge er siste spiller som jackpoten, i januar 2017!

GM Simen Agdestein vant turneringen med 10,5 av 11 poeng. Dermed ble det en dyr remis som Agdestein avga i et vilt parti i fjerde runde (spill igjennom partiet her). Ingen andre klarte å tukte vår levende legende, og FM Anders Hobber på 2. plass var, med 9,0 poeng, hele 1,5 poeng bak Agdestein på de 11 rundene. GM Frode Urkedal tok 3. plassen med 8,5 poeng.

Ratingpremiene denne gangen gikk til Per Kr. Vigdal, Driton Jashari, Thyra Kvendseth, Bendik Østbye Johannessen og Sumithiran Mahendran.

Vi streamet alle partiene på førstebord direkte på Facebook. De kan sees i vinduet under eller spill igjennom partiene her.

Neste jackpotlyn spilles søndag 17. desember. Den turneringen blir også det offisielle Oslomesterskapet i lynsjakk etter at Oslo og omegn sjakkrets har tildelt dette til oss i år.