Agdestein vant årets første jackpotlyn

Premievinnerne. Fra venstre: GM Simen Agdestein (1. plass), Jussy Dyrnes (ratingpremie), FM Anders Hobber (3. plass), Carl Aarnes (ratingpremie), GM Frode Urkedal (2. plass), Noam Aviv Vitenberg (ratingpremie), Odd Ristesund (ratingpremie), Elias Hulleberg Sidali (ratingpremie), Elham Abdrlauf (ratingpremie)

Men det ble ingen jackpot på stormesteren.

Hopp til bildegalleriet

I runde 9 måtte han nemlig strekke labb mot FM Andreas Tryggestad, og gikk med det glipp av jackpoten.

Ingen har nå tatt jackpoten på et år, og på neste jackpotlyn er det dermed 5.500 kr i førstepremiepotten!

Sterkt felt

12 tittelspillere hadde tatt turen til Stjernen søndag 28. januar. Etter 4 runder var det tre spillere med full pott: GM Simen Agdestein, IM Lars Oskar Hauge og FM Johannes Haug. I femte runde slo Agdestein Haug, mens Hauge tapte for Hobber. Dermed var det bare Agdestein som kunne ta jackpoten.

FM Anders Hobber. Foto: Kristoffer Gressli

I tur og orden spilte Agdestein ned sterke spillere som FM Erlend Mikalsen, IM Lars Oskar Hauge og GM Frode Urkedal.

Først i niende runde måtte han bite i det sure eplet da han bukket tårn mot FM Tryggestad. Agdestein vant de to siste partiene, og ble suveren vinner med 10 poeng – dog uten jackpoten. GM Urkedal og FM Hobber og tok 2. og 3. plass med 8,5 poeng.

Sesongstart

FM Erlend Mikalsen. Foto: Kristoffer Gressli

Jackpotlyn markerte startskuddet på sesongen når Stjernen virkelig pangåpner sesongen denne uka, med program nesten hver dag

Partier, video og resultater

Alle partiene til Simen Agdestein kan spilles igjennom analysert på Sjakknytt eller i TurneringsService.

Førstebord ble streamet direkte på Facebook, og video kan sees på vår Facebook-side
Vi har lagt inn et av de mest spennende partiene her, partiet mellom FM Tryggestad og GM Agdestein: