Sødtholt vant sesongfinale – Grebstad sammenlagtvinner!

Det ble en spennende avslutning på høstsesongen av Hurtigsjakkligaen, der nykommer Dag Sødtholt (SOSS) plukket 4,5 poeng og stakk av med seieren foran Kjell Børre Grebstad på andreplass med samme poengsum. B-premiene gikk til Leif Gulliksen (3 poeng), og David Skinner (2,5 poeng).

Resultatliste  |  Partier  |  Sammenlagtliste

Grebstad sammenlagtvinner

Det var allerede klart før kveldens turnering at Kjell Børre Grebstad ville vinne sammenlagt – og det for andre sesong på rad, en sterk prestasjon! Han har vist gode takter gjennom hele sesongen, både i Hurtigligaen og i andre turneringer både i Norge og i utlandet, spesielt imponerende var seieren i OSS oktober hurtig-GP. Grebstad blir nok å finne høyt oppe på sammenlagtlista også neste sesong. Vi gratulerer med førstepremie på 1000,-! Større spenning var knyttet til de øvrige sammenlagtpremiene, særlig kampen om andreplass sammenlagt (500,-) og duellen mellom Rune Justad og Odd Ristesund om sammenlagtseieren i B-gruppa (500,-). Spenningen holdt seg gjennom kvelden, avgjørelsen falt ikke før i siste runde.

Omtvedt avgjorde 2. plassen sammenlagt

Både Per Omtvedt, Espen Wasshaug, Finn Egeland og Christian Harstad kjempet om andreplassen. Finn Egeland hadde en sterk turnering med 4 poeng, og forbedret dermed sammenlagtscoren med ett poeng til 34,5, likt med Wasshaug og ett poeng foran Harstad. Siden hverken Wasshaug eller Harstad klarte å forbedre sine sammenlagtscorer, kunne Omtvedt selv avgjøre – og med remis i siste runde mot Espen Sollum plukket han halvpoenget han trengte for å gå opp til 35 poeng og andreplass sammenlagt, vel fortjent etter solid spill gjennom hele sesongen.

Ristesund vant sammenlagt i B-gruppa

I B-gruppa hadde Ristesund på forhånd ett poengs forsprang på Justad. De møttes til innbyrdes oppgjør i 3. runde, der Justad kom seirende ut. I siste runde kunne han med seier mot Aslak Haanshuus tatt igjen ledelsen, i stedet ble det tap og Ristesund vant sammenlagtpremien.

Justad og Ristesund møttes i 3. runde, god stemning før partiet!

Wasshaug vant Klatrern

Klatrerpremien (500,- til den med høyest ratingfremgang gjennom sesongen) så det på forhånd ut som Wasshaug skulle ha god kontroll på, men også her ble det svært jevnt til slutt, ettersom han i kveldens turnering gikk ned 21 ratingpoeng samtidig som Grebstad gikk opp 25 poeng! Til slutt sto Wasshaug likevel igjen på toppen av lista men det var bare 8 ratingpoeng som skilte disse to:

 1. +100 Espen Wasshaug
 2. +92 Kjell Børre Grebstad
 3. +69 Raymond Vagle
 4. +66 Rune Justad
 5. +36 Kaloyan Kostadinov

 

Totalt 51 spillere var innom i løpet av sesongen, vi takker for deltakelsen og ønsker gamle og nye spillere velkomne til ny sesong i 2013!

4 thoughts on “Sødtholt vant sesongfinale – Grebstad sammenlagtvinner!

 • 30/11/2012 at 10:39
  Permalink

  Grattis Kjell Børre, overlegen seier! Går du for 3 strake? 😉

 • 30/11/2012 at 15:11
  Permalink

  Tusen takk til Espen Sollum og Espen Wasshaug for en godt gjennomført Hurtigsjakkliga høsten 2012, med gode runderapporter!

  Deres innsats for å publiserte de fem partiene fra førstebordet hver torsdagskveld setter jeg pris på. [Samtlige er nå gjennomanalysert i …så til våren må nok Kjell Børre utvide åpningsreportoaret for å bevare tronen]

 • 30/11/2012 at 22:01
  Permalink

  Ja, gratulerer, og fine nye websider!

 • 01/12/2012 at 13:51
  Permalink

  Takker! Jeg skal prøve å gå for 3 strake, men det blir som Vegard påpeker vanskelig uten å utvide åpningsreportoaret.

  Ellers vil jeg også takke Espen & Espen for fantastisk organisering i årets sesong av hurtigsjakkligaen. Med det høyere nivået man har lagt seg på, så tar det også mer tid å organisere det hele. Likevel synes jeg det er viktig at man forsøker å holde nivået der oppe, og at man da heller deler ennå mer på oppgavene mellom medlemmene.

  Ny hjemmeside, publiserte førstebordspartier, forfinede lokaler etc har banet vei for å øke klubbens popularitet ytterligere i årene som kommer! Super!

Comments are closed.