Barnesjakk

Stjernen SKU skal være et tilbud til sjakkinteresserte barn og ungdom på Grünerløkka og områdene rundt.

Klubben skal utvikle medlemmenes interesse og forståelse for sjakk. Vi ønsker å tilrettelegge for et godt læringsmiljø og et godt sosialt miljø der barna får oppleve mestring og utvikling.

Sjakk er et morsomt, utfordrende og fascinerende spill som hjelper barna å utvikle konsentrasjon og evnen til taktisk tenking. Vi ønsker at barna skal få oppleve gleden ved sjakk gjennom en leken tilnærming til spillet.

Vårt mål er ikke å skape verdensmestere i sjakk, men å bygge opp et miljø som gjør at barna gleder seg til å komme til klubben for å spille sjakk og lære sammen med sine venner. Barnesjakken spiller fast på torsdager i lokalene til SK Stjernen. Se terminliste her

Kontakt Petter Yran (barnesjakk@skstjernen.no) for mer informasjon.

Hva vi vil jobbe med på treningene:

I sjakk spiller ikke alder, kjønn eller funksjonshemminger noen rolle, bare gode og dårlige trekk. Vi  differensierer undervisningen slik at alle får utfordringer og mestring uavhengig av hvilket nivå de befinner seg på på!

På treningene titter vi både på egne partier og berømte partier som illustrerer temaene vi arbeider med. I tillegg jobber med:

  • Kongeangrep (Hvordan sette matt)
  • Utvikling (Hvordan starte partiet og få brikkene ut på en god måte)
  • Taktikk (Hva er en spidder? En gaffel? En binding? Et dobbeltangrep? Trekktvang? En avdekker?)
  • Strategi (Hvordan lage en god plan)
  • Forenkling (Enkle vinstplaner når du står godt)
  • Sluttspill

Dersom barn kommer på trening som ikke kan sjakkreglene, vil vi tilrettelegge for dette

Hvem er det for?

Hovedmålgruppen for Stjernen SKU er barn og ungdom i barneskole- og ungdomsskolealder. Vi vil forsøke å differensiere undervisningen og treningene slik at alle skal få utfordringer og mestring uavhengig av nivå.

Stjernens barnesjakksider:

Innhold:

Praktiske lenker

Kontakt