Spennende finale i Hurtigligaen

38 deltakere fikk 4. desember se Stjernens Gudmund Stenersen gå av med sammenlagtseieren i denne høstens Hurtigliga, et kvart hestehode foran Bertil Svendsen.

Sammenlagtpremier høsten 2014: A (1500 +) – B (1250 – 1500)  – C (0-1250)
I begynnelsen av sesongen ledet Kjell Børre Grebstad, før Svendsen etter hvert tok over. Men det var Stenersen som var sterkest på oppløpssiden, og han spikret sammenlagtseieren i aller siste parti, med hvite brikker mot ingen andre enn Bertil Svendsen! Hvilket drama!

Og i B-klassen var det enda knappere margin mellom første- og andreplass. Med et lite forbehold om at turneringsleder har regnet riktig, kan det se ut til at Terje Nyheim ble best i sammendraget, et lite halvpoeng foran Jan Hugo Eriksen.  På delt tredjeplass kom Pål Sundby og Elvis Chikwati.

I C-klassen viste Håkon Solberg gjennom store deler av sesongen at han egentlig er en B-spiller og kanskje på vei mot A-klassen. Han vant sammenlagtseieren to poeng foran Oddbjørn Sjøgren og fire poeng foran Svein Erik Ruud.

Både Chikwati, Sjøgren og Solberg har spilt seg opp i henholdsvis A-, B- og B-klassen i løpet av sesongen, men sammenlagtpremiene deles altså ut basert på ratingen spillerne hadde da sesongen startet, i slutten av august.

Sjakklubben Stjernen gratulerer alle som fikk pallplasseringer! Det har vært en bra sesong, med rekordeltakelse, mange nye medlemmer, mange fine partier, spektakulære bukker, panisk tidsnød, søling av kaffe, og alt annet som hører med i Hurtigligaen. Og sjakken er rund! Det blir nye muligheter neste år!


Her er resultatene fra 15. og siste runde av høstens Hurtigliga:

A: Gudmund Stenersen 4,5/5 Kaloyan Kostadinov, 4,5

A2: Finn Egeland 4

B: Harald Mottang 3, John Olav Kroken 3

C: Tim Wanvik 3,5!

Resultatservice: Hurtiglaga Finalerunde 15/15

Husk juleavslutningen for alle klubbens medlemmer torsdag 18. desember fra kl. 18.00! Her blir det utdeling av diverse premier, god mat og selvfølgelig sjakkspilling! Påmelding til klubbformann vegard.ramstad@gmail.com.

 

 

 

One thought on “Spennende finale i Hurtigligaen

Comments are closed.