Hurtigliga – Runde 3

Det nye formatet i Hurtigligaen med to grupper er godt motatt blant deltakerne, og det blir jevnere og mer interessante partier i samtlige runder for flesteparten av deltakerne. Denne gangen var det førti deltakere totalt, og det var et rekordhøyt ratingsnitt for de tretten spillerne i Gruppe 1.

Gruppe 1: 1700+
Den sterke gruppen ble vunnet av Kjell Børre Grebstad (4,5 av 5) på kvalitet foran Georg S Børresen fra Black Knights.  B-premien vant Daniel Hagos (3 av 5).

Gruppe 2: 0 – 1700
Gruppevinner ble Vidar Andreassen (4,5 av 5) og Adrian Seiersted (3,5 av 5) fikk D-premien for beste spiller under 1550 i internrating

Resultater

Vel møtt til dyst neste torsdag!

3 thoughts on “Hurtigliga – Runde 3

 • 28/02/2015 at 20:59
  Permalink

  Det nye formatet er veldig godt gjennomtenkt – og fungerer etter hensikten. Det virker som om alle finner seg vel til rette med det. Det gjør også at Monrad fungerer som det skal med 5 runder turnering. Hvis deltakerantallet i gruppe 2 går over 32 – hva gjør man i dette tilfelle ? Da kan man eventuelt sette inn en sjette runde (evnt. med kort betenkningstid). For å gjøre det mulig å komme over i gruppe 1 bør kanskje et par spillere flyttes over ved sesongstart ? Det virker som om det skal bli vanskelig å komme opp i 1700 i gruppe 2.

 • 02/03/2015 at 00:05
  Permalink

  Bra innspill – det må vi finne ut av. I utgangspunktet tror jeg vi vil håndtere flere enn 32 i Gruppe 2 mht. prestasjonsutregninger. Før oppstart til høsten må vi ta en evaluering og se på gruppeinndelingen.

 • 02/03/2015 at 14:39
  Permalink

  Jeg har fått noen «reaksjoner» fra folk som savner å møte høyt ratede spillere på kvelder hvor de selv spiller bra og er klare for sterk motstand. Men det nye turneringsopplegget løste noen konkrete problemer vi hadde i fjor høst, og jeg tror fordelene alt i alt er flere enn ulempene denne våren. Uansett skal vi jo evaluere dette før høstens Hurtigliga, og da er det mulig å gjøre nye justeringer/forbedringer.

Comments are closed.