Klubbmesterskapet 8. runde

Pål-Ole Liabøtrø beholder ledelsen i klubbmesterskapet, halvpoenget foran Johannes Kvisla, etter at begge vant sine partier i kveld. Pål-Ole har dermed en fordel når vi går inn i siste og avgjørende runde neste uke. Trolig vil han sikre førsteplassen med remis i siste runde, da de har spilt remis i innbyrdes oppgjør, og Pål-Ole har hårfint bedre snittmotstand enn Johannes. I kampen om tredjeplassen vant både Finn Egeland og Bjørge Vestli sine partier, og disse møtes i et utsatt parti til helgen, som trolig blir avgjørende for bronseplassen.

I B-gruppen har Jakob Aavik et helt poengs ledelse ned til et felt på 4 spillere, etter at han vant et solid parti mot Serif Music i kveld. Jan Hugo kunne ha klatret opp på samme poengsum, men bukket tårn i partiet mot Lasse Midtstue. Det blir en svært spennende avslutning på turneringen neste uke, da hele 5 spillere potensielt kan ende opp med 6,5 poeng. Det blir i så fall innbyrdes oppgjør som avgjør hvem som tar førsteplassen, og her har Jakob en klar fordel ettersom han har seier mot både Lasse og Jan Hugo.

Resultatliste  |  oppsett 9. runde  |  computeranalyser (sjakknytt.no)

9. runde spilles tirsdag 26/4, og siste mulighet for å spille utsatte partier blir uken etter, tirsdag 3/5.