Lynlørdag og sommervær

Solskinn og herlig maivarme medførte at turneringslederen i forkant av turneringen ymtet om lavt frammøte, men været viste seg nok en gang ikke å være et hinder for sjakkspillere. Det var tilfeldigvis 30 personer i nærheten som dukket opp til helgas lynlørdag. De aller fleste i god tid, men også en 3-4 slengere etter påmeldingsfristen kl 15:00.

I gruppe 1 var det 16 deltakere. Vinneren ble Bertil S, med solide 14,5/15 poeng. Han avgav kun en remis mot Alex i et sluttspill som strengt sjakkfaglig sett burde vært et tapt part for Bertil; Midt på brettet stod to bønder og stanget mot hverandre, Alex hadde et tårn, Bertil hadde en hest, og begge to hadde en konge som vandret hvileløst omkring på brettet. Andreplassen gikk til Kaloyan med 12,5 poeng. Beste «B-spiller» ble Daniel Hagos, som etter å ha spilt noen lørdager i Gruppe 2 viste gode takter med 7 poeng.

I gruppe 2 så vrimlet det av unge, lovende spillere. Beste «B-spiller» ble Elham som nå fikk intenrating i lyn hos Stjernen på 1586. Andreplassen gikk til Noam med 10,5/13 poeng. I flere partier tok Noam seg god tid på å få opp en god stilling, for så med ca. 20 sekunder igjen på klokka sluttføre angrepet på mesterlig vis. Vinneren denne gangen ble likevel Axel med 11/13 poeng, og dette var ikke første gangen den unge sjakkspilleren vant gruppe 2 på lynlørdag hos Stjernen.

Velkommen neste lørdag 14:45!

Resultater (Turneringsservice)

Foto: Runde 14 Bertil vs Francisco i gruppe 1 (Vegard Ramstad)