Stappfull Stjernesprett toppet av Hammer

GM Jon Ludvig Hammer kom direkte fra FIDE Grand Prix i Moskva til Sjakklubben Stjernen på Grünerløkka og feide all motstand av brettet.

I anledning NGP-turneringen hadde vi kjøpt inn 5 ekstra brett, brikker og klokker av vanlig, høy Stjernen-kvalitet, og vi fikk behov for alt. Helt stappfullt i alle rom, og bakgården ble avlastingsrom og hvilested.

Vi må også påpeke at hele 24 spillere fra Stjernen stilte til start. 30 % av feltet var altså Stjernen-spillere! Det er utrolig hyggelig å se en slik interesse fra våre egne spillere på disse Norges Grand Prix-turneringene!

Eikill vs Vo. Foto: Kristoffer Gressli

78 spillere, 32 i A-gruppa og 46 i B-gruppa stilte på Stjernens hurtigsjakkturnering på Kristi himmelfart. 7 runder med 20 min per parti + 5 sek per trekk, førte til at det ble en lang turnering, men enormt mye god, og spennende sjakk!

Gruppe A, over 1500 i rating:

GM Jon Ludvig Hammer suste avsted og endte til slutt på 6,5 poeng av 7 mulige. Kun GM Aryan Tari var innenfor skuddhold med 6,0 poeng. Tari vant alle partiene utenom det innbyrdes oppgjøret mot Hammer.

Åsmund Evja Eikill. Foto: Kristoffer Gressli

Det sterke feltet i A-gruppa bestod av 3 stormestre, og feltets tredje stormester, Torbjørn Ringdal Hansen, tok 3. plassen med 5 poeng. Stjernens Francisco Gonzales tok 4. plassen med like mange poeng. Han datt akkurat utenfor pallen, men fikk premien for beste spiller under 2000 i rating. Thyra Kvendseth tok premien for beste spillere under 1750 med 4,5 poeng.

Gruppe B, under 1500 i rating:

I B-gruppen, for spillere under 1500 i rating, klarte Stjernen-spillere nesten å tapetsere pallen. Åsmund Evja Eikill har hatt solid oppmøte på torsdager og lørdager i Stjernen, men debuterte nå i NGP med å like godt vinne hele gruppa med solide 6,5 poeng. Dermed scoret han faktisk fler poeng enn Aryan Tari…

Åsmund var et helt poeng foran Sigurd Lauvås Gaure fra OSS som tok 5,5 poeng. Også Odd Ristesund tok 5,5 poeng, men hadde marginalt dårligere kvalitet. Beste spiller under 1250 i rating ble Stjernens egne Kristin Stangenes med 5,0 poeng, mens Livia Lindstad tok premien for beste spiller under 1000, også med 5,0 poeng.

Jon Andre Hvoslef-Eide. Foto: Kristoffer Gressli

Super Stjernen-innsats!

Vi kan ikke unngå å ikke nevne klubbens egne i en slik artikkel. Det var en utrolig sterk A-gruppe, likevel hevdet Francisco og Ludy seg med hhv. 4. og 5. plass. Per Omtvedt, Daniel Hagos og Vidar Andreassen fikk det litt tyngre, men scoret likevel respektable 3,5 og 3,0 poeng i den sterke gruppen.

I B-gruppen gjorde vi det enda sterkere med 5 spillere blant de 8 beste – og 9 spillere blant de 15 beste! Særs hyggelig var det at kjente fjes fra Hurtigligaen debuterte sterkt i NGP-sammenheng: Åsmund vant, Andreas tok 6. plass, Einar en 11. plass og Kristian en 13. plass! Vi må også nevne en gang til at Åsmund tok flere poeng enn Aryan Tari 😉

Se Stjernens resultater: gruppe A | gruppe B

Kristin Stangenes. Foto: Kristoffer Gressli

Se også: Komplett resultatliste

Premievinnere gruppe A:
1. plass: GM Jon Ludvig Hammer, 6,5 poeng
2. plass: GM Aryan Tari, 6,0 poeng
3. plass: GM Torbjørn Ringdal Hansen, 5,0 poeng
u/2000: Francisco Silva Gonzales, 5,0 poeng
u/1750: Thyra Kvendseth, 4,5 poeng

Premievinnere gruppe B:
1. plass: Åsmund Evja Eikill, 6,5 poeng
2. plass: Sigurd Lauvås Gaure, 5,5 poeng
3. plass: Odd Ristesund, 5,5 poeng
u/1250: Kristin Stangenes, 5,0 poeng
u/1000: Livia Lindstad, 5,0 poeng

Galleri:

2 thoughts on “Stappfull Stjernesprett toppet av Hammer

  • 26/05/2017 at 04:15
    Permalink

    Flotte bilder, utmerket arrangement.

Comments are closed.