Østlandsserien 09. desember

Gøy at Stjernen gjør det bra i seriesjakken! Denne runden vant både Stjernen 1 og Stjernen 4. Stjernen 33 spilte remis, mens Stjernen 2 gikk på et nytt tap i andredivisjon.

Vålerenga 2 – Stjernen 1: Seier med 1 – 4 (Divisjon 1)
Tre seire og to remis gav en fin seier til førstelaget. Finn Egeland fikk inn en fin seier mot Gudmund Stenersen. Remispartiet til Aslak Haanshuus på tredjebordet kan spilles gjennom nederst. Etter 17. Ne4!? så er det høyst forståelig at svart ikke velger computervarienten med å slå springeren for å bytte sin dronning mot materiell og aktivitet. Etter dette endte de etterhvert i et sluttspill med ulikfargede løpere der det nok var Aslak som hadde presset.

OSS Voksne – Stjernen 2: Tap 2,5 – 1,5 (Divisjon 2 avd A)
Per Omtvedt spilte remis på førstebord og Aidin Afsari vant sitt parti på tredjebord. Underveis ble det rapportert om at svartpartiene til Sigurd Kittilsen på andrebord og Trond Munkejord på fjerdebord best kunne beskrives som kjipe og gufne. Det endte dermed med tap for Stjernen 2.

Stjernen 33 – SOSS 2: Uavgjort 2 – 2 (Divisjon 3 avd D)
Superreserve og æresmedlem Leif Gulliksen vant sitt hvitparti på fjerdebordet, mens Eirik Aarnes vant på førstebordet etter å ha kommet meget godt ut av åpningen med de svarte brikkene. På tredjebordet hadde Farzad Samsani en lovedende stilling helt fram til at dronninga hans plutselig forlot brettet. Dermed var det opp til Oddbjørn Sjøgren å konvertere et midtspill med merbonde til seier eller remis…dessverre så gjennomførte motspilleren et lekkert sluttspill som fikk vist fram at en framskutt fribonde kan være dirigenten for ulike taktiske motiver, heller enn å forvandle seg til en offiser.

Fredrikstad 2 – Stjernen 4: Seier 1 – 3 (Divisjon 4 avd. C)
Pål Aadnekvam dro i land seieren i et sluttspill med tårn, springer og bonde mot kun ett tårn. Stig Atle R. fikk en en flott taktisk finesse med påfølgende matt på fjerdebordet. Dermed kunne Gaute K. Andersen og Stig Slorafoss si seg fornøyd med remis i sine partier og feire lagseieren.

Stjernen 5 hadde avtalt å utsette kampen grunnen eksamensforberedelser.

 

Foto: Leif Gulliksen (arkivfoto) steppet inn og vant sitt parti for «publaget» Stjernen 33!