Hurtigligaen (06)

Den sjette utgaven av vårens hurtigliga ble spilt 14. mars med 45 deltakere, 20 i gruppe A og 25 i gruppe B.

I gruppe A blir det ofte veldig jevnt blant de store kanonene i toppen, og denne runden ble intet unntak. Førstepremien gikk til Kaloyan Kostadinov (2052) på kvalitet foran Bertil Svendsen (2209), begge med 4,5 poeng og kun remis i internoppgjøret.

Premien i klasse 2 gikk til Stjernen-veteranen Milan Kutrovac med 3 poeng. Resultatet denne torsdagen ga ham en ratingfremgang på pene 43 poeng, med seier mot blant annet Finn Egeland (1939).

Gruppe B tok en dramatisk vending da gruppeleder Torbjørn Øygard (1427) bestemte seg for å gå hjem på tross av full pott de tre første rundene. Dermed sto kampen om gruppeseieren mellom Farzad Samsami (1435) og Simen Eriksrud (1524). Eriksrud imponerte deretter med seier i internoppgjøret, og endte opp med 5/5 og ubestridt seier! Dette ga ham en prestasjon på 1858 og en ratingfremgang på 41 ratingpoeng.

Klasse 4 ble vunnet av Åsmund Gilsson med 3 poeng. Dette var Åsmunds første hurtigliga, og hans prestasjon på 1419 setter ham rett opp i gruppe E i sammendraget.

Alle resultater finner du på turneringsservice. Vi ønsker som vanlig alle velkommen neste torsdag!