Korona-retningslinjer og tilpasset sommertilbud!

Mange har spurt om vi kan åpne klubben, og nå gir nye retningslinjer oss mulighet til å lage et noe nedskalert tilbud fram mot sommeren. Å spille sjakk i klubb er ikke det enkleste mht. smitterisiko da det er brikker, klokker og mange felles berøringspunkter. Derfor fordrer dette velvilje og innsats av både deg som deltaker og oss som arrangører. Vi har stor tro på at deltakerne viser hensyn og ønsker å følge  våre retningslinjger, slik at vi sammen får til dette!

Maksantall , forhåndspåmelding og hva vi forventer av deg
På hurtigsjakk torsdager og lynlørdager tillatter vi maksimum 32 deltakere og vi ønsker at du melder deg på i forkant via Turneringsservice (eller evt. ved å sende SMS til Vegard: 469 55 322). Vi prioriterer medlemmer og bi-medlemmer, og det blir førstemann til mølla. Altså; hvis du møter opp i klubben uten å være påmeldt, så kan det hende at vi desverre ikke har kapasitet til å la deg spille.

Når du kommer til lokalet så krever vi  følgende 5 ting av deg:

  • Start med en solid håndvask på toalettet eller kjøkkenet
  • Ta med egen Antibac som du benytter for god handhygiene utover kvelden, eller evt. kjøp en liten flaske når du kommer i klubben
  • Vær med på en dugnad å vaske brikker og klokke (der du sitter) på slutten av kvelden og ved behov.
  • Vi foretrekker betaling med VIPPS og vi betaler premier via VIPPS.
  • Vis hensyn, unngå håndhilsning og er du syk så holder du deg hjemme!

Vi skal sørge for følgende:

  • Vi benytter både indre og ytre lokalet og sprer folk mest mulig. Det tillattes kun 32 spillere, og vi slipper ikke inn tilskuere, foresatte eller andre utover de som er med på turneringen.
  • Forhåndspåmelding sikrer at vi vet hvem som var tilstede på arrangmentet, og sikrer forutsigbarhet for deg
  • Kontor/sekreteriat flyttes til midtrommet slik at ikke alle må gå i hele lokalet mellom hver runde.
  • Vi lar dører stå åpne hvis været tillater det (slik at man unngår at alle må ta på samme dørhåndtak), og legger tilrette for å benytte fortau og bakgård som pauseområder. Kaffekannene settes ved arrangøren i midtrommet slik at han kan gi deg påfyll utover kvelden.
  • Generelt senker vi tempoet litt mellom rundene, slik at det blir lettere for deg å vise hensyn og utføre god håndvask!

Lørdagslyn fra 16. mai og utover sommeren!
Vi spiller med fem grupper med 6 personer* i hver gruppe delt opp etter rating. Det spilles dobbeltrunde med lynsjakk 3 min + 2 sekunder, altså totalt 10 partier. Spiller nummer 1 i gruppe får ansvaret for å fylle inn resultatskjema. (I øverste gruppe tillatter vi inntil 8 personer).

Vi åpner 16. mai, og tar sikte på å tilby lynlørdag med dette konseptet utover sommeren. Dørene åpner kl 14:30 og turneringen starter kl 15:00 som vanlig!

NB! forhåndspåmelding per lørdag

Lynlørdag 16. mai (Turneringsservice)

Lynlørdag 23. mai (Turneringsservice)

Lynlørdag 30. mai (Turneringsservice)

Lynlørdag 06. juni (Turneringsservice)

Lynlørdag 13. juni (Turneringsservice)

Deltakeravgift: kr 50,-

Premiering:
Gruppe 1:   1. plass kr 200,-   2. plass kr 100,-
Gruppe 2 – 5: 1.plass kr 150,-

Årsaken til at vi spiller dobbeltrunde i mindre grupper, er for å redusere smitterisiko.

_ _ _

Klubbmesterskap i Hurtigsjakk i perioden 28. mai – 11. juni
Vi inviterer til klubbmesterskap i hurtigsjakk og vi har satt grense på 32 deltakere. Det spilles i en gruppe med tidskontroll 25 min + 5 sekunder ekstra per trekk.

Torsdag 28. mai – runde 1 – 3

Torsdag 04. juni – runde 4 – 6

Torsdag 11. juni runde 7 -9

Dørene åpner kl 18:30 og det er rundestart kl 19:00. Deltakere må være med på alle tre kveldene. Medlemmer og bi-medlemmer prioriteres, og det er førstemann til mølla.

Forhåndspåmelding til turnering via Turneringsservice:
Deltakeravift: kr 150,- (Vipps 70265)
Premiering fastsettes når vi deltakerantallet er satt. 2/3 går til premier.
_ _ _

Når det gjelder vårens hurtigliga og klubbturneringen i langsjakk, så fant vi ingen god måte å fullføre disse. Derfor kommer vi tilbake med en liten påskjønnelse til de som ledet når Korona-tiltakene tredte i kraft.

Lichess mandag, torsdag og fredag:
På Lichess kommer vi til å fortsette med Klassikeren mandag kl 20:00 – 21:30 (3+2 sek), Bullet Bonanza fredag kl 20:00 -21:30 (1+0 sek) og så litt ulike hurtigsjakktilbud på torsdag kveld for de som liker litt lengre betenkningstid.
.
Vi ønsker deg en riktig god sommer!
Med vennlig hilsen Styret Sjakklubben Stjernen