Klubbmesterskapet 2023

Årets klubbmesterskap var delt i to grupper, delt på rating over eller under 1500. I gruppe A deltok 16 spillere, her viste Eivind Heggelund Tørstad seg sterkest. Med remis mot sine tre nærmeste motstandere samt ett tap utover dette endte han med 6,5 av 9 poeng. Bi-medlem Michael Fuglesang lå lenge godt an, men tapte de to siste rundene, og endte på 6 poeng. Det samme fikk Carles Bas-Coloma, men med litt dårligere kvalitet endte han på tredjeplass.

Peter Mork har visst god sjakkform også i andre turneringer denne sesongen, og er nok sterkere enn de 1280 han gikk i klubbmesterskapet med som rating. I gruppe B tok han i hvert fall en klar seier, etter å ha kun avgitt to remiser endte han med 8 av 9 poeng. En av de han spilte remis mot var Mathias Kolberg Eriksen, han tok andreplassen med 7 poeng. Av de 24 deltagerne i denne gruppa endte hele tre spillere på 6 poeng, her tar Stig Mathiassen tredjeplassen med hårfin kvalitetsmargin mot Even Andersen.

Med 8 kvinner på startstreken har vi en kvinneandel på 20 %! Det er fortsatt ikke bra nok, men det viser at klubben er på rett vei – det er neppe noen annen klubb i landet som kan vise til like høye tall.

En endring denne gangen var at rundene startet klokken 18, i stedet for 19. Det later til å ha blitt godt mottatt, og ga både de som brukte spilletida fullt ut samt turneringslederne mulighet til å være hjemme igjen i rimelig tid.

Det blir ny langsjakkturnering til høsten, men før den tid skal Stjernen arrangere NM – forhåpentligvis ser vi mange av deltagerne her igjen i Vallhall i juli!