Halvveis i Hurtigligaen

30 deltakere i 7. runde av den prestisjetunge Hurtigligaen. Egentlig er vi ikke halvveis før rundt kl. 21.00 neste torsdag –  hver sesong av Hurtigligaen har som kjent 15 runder – men vi nærmer oss halvspilt, og det begynner å dra seg til i toppen av alle tre klasser.

Kjell Børre Grebstad har den gule ledertrøya i klasse A og har fått en luke ned til konkurrentene. Spørsmålet nå er om han klarer å holde farten oppe i de kommende etappene. Mye kan skje i sammendraget i torsdagene som kommer, og sjakken er rund!

Terje Nyheim er fremst av rytterne i klasse B med 15,5 poeng. Han har spilt seg over 1500 i rating og opp i A-klassen, men han startet sesongen som B-spiller, og da kjemper han om sammenlagtpremie i B-klassen. Hvis han ikke blir tatt for doping. Eller går på en stygg velt. Pål Sundby er nærmeste utfordrer, et lite poeng bak. I kveldens runde spurtet han bra og får den grønne trøya.

I C-klassen er feltet fortsatt samlet, med Preben Brynemo og Svein Erik Ruud så vidt i ledelsen. Hvis en av dem skal få den hvite ungdomstrøya (aldersgrensen er 25 i Tour de France), er vel Brynemo nærmest.

Når det gjelder den hvite og rødprikkete klatretrøya, er det mange som kjemper hardt for å vinne. Etter syv runder ligger Daniel Hagos best an til å bli denne sesongens Stjerneklatrer, han har per nå karret til seg 126 flere ratingpoeng enn han hadde da sesongen startet. Det er sterkt!

Og hvis noen lurer på hvem som vant kveldens runde, 9. oktober:

Gudmund Stenersen fikk 5/5 i klasse A og vant overlegent. Kaloyan Kostadinov kom på andreplass, på kvalitet foran Rune Justad. Sistnevnte fikk imidlertid den andre A-premien grunnet de nye reglene som sier at det skal utbetales en premie til beste spiller i ratingspennet mellom 1500 og 1750 poeng.

Elvis Chikwati og Jan Hugo Eriksen kan være godt fornøyde med 3,5 poeng hver i toppen av B-klassen. Beste C-spiller ble Håkon Solberg.

Åttende runde spilles neste torsdag. Vel møtt!

http://turneringsservice.sjakklubb.no/standings.aspx?TID=Hurtigligaen7runde2014-SjakklubbenStjernen

 

 

2 thoughts on “Halvveis i Hurtigligaen

  • 10/10/2014 at 10:38
    Permalink

    Kjempefin runderapport, morsomt å lese! Hurtigligaen suser videre med kreativt spill, rekordoppmøte og god turneringsledelse, bra jobbet!

  • 10/10/2014 at 12:40
    Permalink

    Takk til Jon Olav og Bendik for nok et flott og hyggelig arrangement!

Comments are closed.