Runderapport for Østlandsserien

Sjakklubben Stjernen takker spillerne fra Sarpsborg, Stjernen 1, OSS Lilleputt, Stjernen 4, Follo 3 og Stjernen 5 for en fin sjakksøndag i Seilduksgata 11.  Stjernen 2 spilte borte mot Horten, og Stjernen 33 spilte borte mot Nordstrand 7. Her følger en kort runderapport:

Stjernen 1 – Sarpsborg: 4 – 1  (1. divisjon)
Ludy tok denne dagen en rask remis i en dragevariant med mange avbytter på førstebordet. Finn gjennomførte et pent angrepsparti som ble avsluttet med dronningoffer med påfølgende forsert matt i 2 (se partiet nederst). Manuel vant på tredjebordet. Sigurd spilte en avbyttervariant i fransk og han kom best ut av tidsnøden, og dermed kunne han notere seg sin andre seier i Østlandsserien så langt. Til slutt ble Martin Nilsen sittende igjen å spille en grøsser av et sluttspill mot Raad Mirza. Dette endte med remis i følgende stilling med hvit i trekket. Klarer du å se hvordan remisen kan forseres her?

 

Horten – Stjernen 2: 3 – 1 (3. divisjon A)
Denne matchen endte med tap. Sigurd Kittilsen, Guttorm Andersen og Åsmund Eikill gikk altså på en smell mot spillerne fra Horten. Et lite lyspunkt var et superreserve Harald Mottang fikk inn en seier.

Nordstrand 7 – Stjernen 33: 1 – 3 (3. divisjon D)
Gratulasjoner til «publaget» med solid seier i første runde. Eirik Aarnes tapte sitt parti, men Jonas Bernstein, Tomislav Marosevic og Erik Grinbakken tok ansvar og vant sine partier.

Stjernen 4 – OSS Lilleputt: 3 – 1 (4. divisjon C)
Dette ble en jevn og spennende match, men til slutt klarte Stjernen 4 og vinne 3 – 1 mot lilleputtene fra Majorstua. Marie Vatneødegård tapte på fjerdebord, mens Rune Bratfoss og Pål Aadnekvam vant sine partier. På førstebordet fikk Gaute Andersen inn en pen kombinasjon med sitt lekre springertrekk i en overlegen stilling:


Stjernen 5 – Follo 3: 0,5 – 3,5 (4. divisjon D)

Laget bestående av studenter fra BI fikk en tung dag rent sjakklig, men det virket som de til tross tap var tent på å komme sterkere tilbake.  Håkon Schiørn, Henrik Kiste og Anders Jonassen tapte sine parter, og da var det kjekt å se at Martin Skog brukte hele ettermiddagen til å kjempe inn en remis selv om kmatchen allerede var tapt!

Resultater 1. divisjon Østlandsserien (Turneringsservice) 

Resultater 2. divisjon Østlandsserien (Turneringsservice)

 

One thought on “Runderapport for Østlandsserien

  • 05/11/2018 at 09:42
    Permalink

    Takk for fin og fyldig rapport, bra med lenker og diagrammer! Og 1. divisjon kan bli spennende framover!

Comments are closed.