Lynlørdag (20)

Hele 37 sjakkspilere stilte opp 18. mai.

I gruppe 3 vant Henrik Bechstrøm på kvalitet etter innbyrdes seier mot Andrea Schneider, mens premien for beste B-spiller gikk til nykommer Jacob Greve. I ytterste rommet var det kanskje tidenes jevneste gruppe 2, der det til slutt kun skilte 2 poeng mellom førsteplass og 11. plassen. Odd ristesund vant gruppen på kvalitet foran Einar Nygård, og B-premien gikk til yngstemann i turneringen.

Elham var nokså suveren i gruppe 1, med kun en remis i siste runde mot Bertil Svendsen. Juan Carlos fikk B-premien. Det ble også en liten regeldisputt omkring ulovlig trekk i gruppe 1, og da var det greit at turneringsleder kunne printe ut den offisielle klagen fra Carlsen – Inarkiev desember 2017 for å forklare hva som skal skje hvis en spiller ikke påpeker ulovlig trekk og spiller videre.

Gruppe 1: 12 spillere (snitt 1921)
1. plass: Elham Abdrlauf
2. plass: Bertil Svendsen
Beste B: Juan-Carlos Rueda Kjeldsen

Gruppe 2: 13 spillere (snitt 1540)
1. plass: Odd Ristesund
2. plass: Einar Nygaard
Beste B: Håvard Haug

Gruppe 3: 12 spillere (snitt 1198)
1. plass: Henrik Bechstrøm
2. plass: Andrea Schneider
Beste B: Jacob Greve

Komplett resultatliste (Turneringsservice)

Foto: Gruppe 2 ytterste lokalet