Hurtigligaen starter torsdag 5. september!

Torsdag 5. september starter høstens Hurtigliga hos Stjernen på Grünerløkka i Seilduksgata 11! Dørene åpner 18:30, og vi spiller 5 partier med betenkningstid 10+5. Dørene er åpne for alle, du trenger ikke å være medlem hverken hos oss eller i noen annen klubb.  Alt vi krever er at du har sånn noenlunde kontroll på hvordan brikkene flyttes.

For de som har vært med på dette før – det er noen små endringer denne sesongen:

  1. Internratingen er oppjustert i henhold til FIDE’s regler.
  2. Innbyrdes oppgjør vil nå være førstekvalitet, dvs. at dersom 2 (eller flere) spillere endre på samme poengsum så vil resultatet dem i mellom telle mest.
  3. Ratinggrensene for sammenlagtklassene er justert, dels pga pkt 1, dels pga forskyvninger i deltagermassen. Klassene er nå som følger:
Klasse: Ratinggrenser: Premie:
A 1775+ 1000,-
B 1650 – 1774 500,-
C 1525 – 1649 500,-
D under 1525 500,-

Sammenlagtpremiene er som vanlig til de som har klart å samle flest poeng gjennom de 15 torsdagene som utgjør en sesong – og det er da de 10 beste resultatene som teller. Vi spiller hver torsdag utover høsten, dvs at siste kveld i Hurtigligaen denne sesongen er torsdag 12. desember.

Og for ordens skyld – Hurtigligaen er ikke en ekte liga! Det er ikke sånn at du MÅ møte opp hver runde – hos oss er navnet bare et påskudd for å kunne premiere de som spiller mye og gjør det godt gjennom en hel sesong. Hver torsdag er en separat turnering som premieres for seg, og du kan møte opp på akkurat så få eller mange som du har tid og lyst til.


Ellers skjer det mye annet hos oss utover høsten:

  • Vi spiller lynsjakk hver lørdag! Dørene åpner 14:30, åpent for alle.
  • Høstturneringen med langsjakk startet tirsdag 3. september. Det er ikke for sent å hive seg med, du kan bli med fra runde 2 den 10.september.
  • Utover høsten og vinteren blir det også muligheter til å spille seriesjakk for klubben, vi kommer nærmere tilbake til dette når terminlista er klar.
  • Stjernen har fått oppdraget fra Oslo og Omegn Sjakkrets med å arrangere årets kretsmesterskap i hhv lynsjakk og hurtigsjakk! Dette gjør vi unna på ei helg, så sett av 12. og 13. oktober til pokalkamp i våre lokaler.
  • Ladies Knight på The Good Knight (med 20 års aldersgrense) kommer i løpet av høsten!
  • Begynnerkveld hos Stjernen står også på planen, dato kommer.
  • Lørdag 21. september 11:00  er det dugnad, litt maling, rydding og skruing skal gjøres. Gratis lynlørdag etterpå for de som deltar!

Uansett hva av dette som måtte friste – du er hjertelig velkommen! Alt dette finner du selvfølgelig i terminlista vår, følg også gjerne med på webben vår og i Facbook-gruppa Stjernevenner for mer informasjon.