Hurtigliga 12 – Stenersen ubeseiret

Gudmund Stenersen (SOSS) viste solide takter i Eliteserien sist helg, og blant 21 deltakere gikk han ubeseiret gjennom kveldens utgave av Hurtigsjakkligaen. Kim Halvor Hartvig var nok nærmest til å plukke poeng fra Stenersen, men overså forsert remis i tidsnøden. Delt andreplass til Finn Egeland og Kjell Børre Grebstad på 4 poeng. Oddbjørn Ørsnes kom på en sterk 4. plass med 3,5 poeng, og vant med det B-premien og mange ratingpoeng. Andreplass i B-gruppa til Hartvig som også spilte en god turnering med 3 poeng og mange høyere ratede spillere bak seg på resultatlista (deriblant en FM!). Grebstad befestet sin posisjon på toppen av sammenlagtlista, og det ser ut til å bli vanskelig for utfordrerne å ta igjen ledelsen på de siste 4 rundene. Kampen om andreplassen er fortsatt svært spennende, her skiller det kun 1,5 poeng mellom 4 spillere. Odd Ristesund leder sammenlagt i B-gruppa, men kun 2 poeng foran Rune Justad som er nærmeste utfordrer. Som vanlig er alle partier fra førstebord lagt ut.

Resultatliste  |  Partier  |  Sammenlagtliste

Fra oppgjøret Music – Egeland i 3. runde, begge kjemper høyt oppe på sammenlagtlista. Egeland kom seirende ut av oppgjøret, partiet kan spilles gjennom her.

Hurtigligaen spilles med egen internrating, og på slutten av sesongen går «Klatrer’n»-premien på 500,- til spilleren med høyest ratingfremgang. Man må ha minst 5 deltakelser for å være kvalifisert. Her pleier det å være store svingninger på lista etter hver runde, ingenting vil være avgjort før 15. runde er ferdigspilt!

Klatrer’n 10 på topp etter 12 runder:

  1. +115 Espen Wasshaug
  2. +90 Kjell Børre Grebstad
  3. +69 Raymond Vagle
  4. +54 Rune Justad
  5. +41 Gudmund Stenersen
  6. +39 Odd Ristesund
  7. +36 Kim Halvor Hartvig
  8. +28 Oddbjørn Ørsnes
  9. +25 Serif Music
  10. +24 Edvin Eidså

 

Stjernetrekket

Stjernetrekket ble i kveld vunnet av æresmedlem Leif Gulliksen som klarte å finne hvits knusende trekk i stillingen under. Ser du løsningen?