Stjernesmell for 1.laget!

Avslutningen på østlandsserien ble ikke helt som vi håpet, og det hele endte vel med en klassisk «stjernesmell». De to favorittlagene Vålrenga 1 og Nordstrand 1 viste klassespill og fortente å bli henholdsvis nr.1 og nr.2 på slutt-tabellen i 1.divisjon. Vålenrenga 1 vant østlandserien sammenlagt, poenget foran Nordstrand 1. Vålerenga må dermed regne med å bli storfavoritter i kvalifiseringskamp for eliteseriespill til neste sesong.

For Stjernens del blir det en nervepirrende avslutning på eliteserien. Dette vil nemlig  avgjøre om vi fremdeles blir å finne i 1.divisjon til neste år. I verste fall kan nemlig hele 4 lag rykke ned.

Vålerenga 1 hadde til og med forsterket laget sitt med en superstormester og tidligere verdensmester i klasse U16! Vedkommende vil også spille en oppvisningkamp mot Magnus Carlsen 28.-29.juni under NM på Lillehammer => http://bergensjakk.no/pressemelding_carlsen_predojevic_26022013.pdf.

FM Nils Ragnar Grotnes stod kvalitet over i midtspillet mot Predojevic, men måtte likevel  gi tapt mot overmakten til slutt. Etter partiet ble det også klart at Predojevic hadde spilt kvalitetsofferet før, og visste antagligvis at det ville gi tilstrekkelig med kompensasjon.

Vålerenga 1 – Stjernen 1: 3,5 – 1,5

GM Borki Predojevic – FM Nils Ragnar Grotnes : 1 – 0

IM Magne Sagafos – Aslak Haanshuus: 1 – 0

Carl Peter Kirkebø – Per Omtvedt: 1/2 – 1/2

Arne Danielsen – FM Pål-Ole Liabøtrø: 0 – 1

Askild Bryn – Kjell Børre Grebstad: 1 – 0

 

Stjernen 1 – Nordstrand 1: 0 – 5

FM Nils Ragnar Grotnes – FM Stig Tjomsland: 0 – 1

Aslak Haanshuus – FM Flemming Christenson: 0 – 1

Per Omtvedt – Bror Thanke: 0 – 1

FM Pål-Ole Liabøtrø – Johan Salomon: 0 – 1

Kjell Børre Grebstad – Jan Sørgjerd: 0 – 1

 

Da gjenstår det vel bare å takke for samarbeidet for denne gang!

 

Lagleder

Kjell B Grebstad