Per Omtvedt best av 32 spillere!

Som regel arrangerer jeg lørdagslyn der brikker flyr og tiden er knapp. Derfor var det behagelig å lede en såpass langsom turnering med tid til å dele ut bordkort, observere partier underveis og gjennomføre en sluttspillstudie med kveldens Stjernetrekk mellom runde fire og fem. De 32 spillerene kjente tydeligvis formatet godt. Ingen feiltrekk, ingen nevneverdige disputter og kun noen frustrerte fraser over fatale feilvurderinger i slutsspill med klart fordelaktig stilling. Men… skal man vinne lange parti mot gode spillere, så er man ofte nødt til å vinne både åpningen, midtspillet og sluttspillet.

Hele tre spillere endte på 4,5 poeng i runde 04/15 av hurtigligaen, og dermed ble kvalitet avgjørende for rekkefølge og pengepremier. Dermed havnet Francisco på en tredjeplass.

Premieklasse A (1500+)
1. Per Omtvedt
2. Bertil Svendsen

Premieklasse B (1250 – 1500)
1. Håkon Solverg 3.0
2. Leif Kverndal 3.0

Premieklasse C (0 – 1250)
1. Svein E. Ruud 3.5 !! (Nr 7 av 32 spillere)
2. Oddbjørn Sjøgren 2.5

Komplett resultatliste på Turneringsservice.

Stjernetrekket: Hvit i trekket?

stjernetrekket runde 04

Rundt halvparten av de som hadde «tippet» oppgav det beste trekket g7! med vinst til hvit. Den heldige vinneren som får gratis deltakelse i en valgfri runde av hurtigligaen ble Bertil Svendsen. Han utbroderte trekket g7! med å vise varianten som vinner forsert:

1. g7! Bf7+ 2. Kc5  Bxa2 3. b4+! axb3 e.p. 4 g8=Q   ….    1-0

Det er altså den fiffige kombinasjonen med matttrusselen og den tvungne en passant som nok ikke alle fikk med seg i forbifarten. Hvis noen vurderer å bli bedre i sluttspill, tilbyr Sheila et eget sluttspillskurs som går over 10 onsdager fra og med 08. oktober. Les mer om dette under kurs.

– Vegard

One thought on “Per Omtvedt best av 32 spillere!

  • 19/09/2014 at 13:36
    Permalink

    Premiering – støtter oppdeling av alle over 1500 i to grupper !! Det er jo mange i denne kategorien.

Comments are closed.