FM Al-Tarbosh vant Stjernesommer langsjakk-NGP

FM Ward Al-Tarbosh. Foto: Kristoffer Gressli

Helgen stod i Stjernens, sjakkens og sommerens tegn i Seilduksgata.

Ti spillere fra Stjernen stilte i Norges Grand Prix-turneringen som ble spilt over 6 runder i våre lokaler på Grünerløkka. Først én runde hurtigsjakk på fredagskvelden, før det ble en langsjakkrunde etterpå. Deretter to runder langsjakk både lørdag og søndag.

Se bilder fra turneringen nederst i saken

I A-gruppen vant FM Ward Al-Tarbosh med full pott. Ludy Sousa tapte kun mot vinneren og fikk 2. plass med 5 poeng. På tredjeplass kom spilleren som reiste lengst for å delta, Mads Vestby-Ellingsen fra Tromsø, som snek til seg tredjeplassen med best kvalitet.

I B-gruppen var Haakon Wright suveren med 5,5 poeng, selv om han var ille ute i runde 4 mot Erik Grindbakken, klarte han å snu det partiet til seier, og etter det var seieren trygg. David Luangtep Vangen tok 2. plassen med 4,5 poeng på bedre kvalitet enn Erik Grindbakken. John Olav Kroken og Axel Tunsjø tok også 4,5 poeng, men havnet bak på kvalitet.

Alle partiene i gruppe A og de alle fleste partiene fra gruppe B er lagt ut TurneringsService, og på SjakkNytt med partianalyse, men under kan du også spille igjennom to av perlene fra helgen.

3.0

I siste runde avgjorde Al-Tarbosh tetstriden med en matt mot Tromsøs stortalent Mads Vestby-Ellingsen, som tok 3. plassen i turneringen:

Premievinnerne: Mads Vestby-Ellingsen (3. plass gr. A), Ward Al-Tarbosh (1. plass gr A), Lasse Midtstue (ratingpremie kl A), Sigurd Kittilsen (ratingpremie gr A), Erik Grindbakken (3. plass gr. B), Haakon Wright (1. plass gr. B), Odin Nikolai Heier (ratingpremie gr. A), Ludy Sousa (2. plass gr A). Foran: Livia Lindstad (ratingpremie gr. B), Hy Chang Vo (ratingpremie gr B), David Luangtep Vangen (2. plass gr. B). Foto: Kristoffer Gressli

Når man er i Stjernens lokaler er det selvsagt noen som prøver seg på Evans gambit. Men å prøve seg på den mot Stjernens egne Finn Egeland, er skummelt: