Fischer Random Blitz: Torsdag 30.01 kl 18:30

Velkommen til Fischer Random lynsjakkturnering 

  • Dørene åpner klokka 18:30 med påmelding før klokka 18:55.
  • Startavgift: kr 50,- medlemmer / kr 100,- besøkende
  • Det spilles 9 partier med tidskontroll 5 minutter + 3 sekunder ekstra per trekk (bronstein)
  • Turneringen spilles i en gruppe.
  • Det premieres i ratingrupper basert på antall spillere
  • Gratis kaffe!

Det kan være lurt å prøve seg på noen partier på nett eller med en kompis i forkant!

 

Sjansen for at du får denne startposisjonen på torsdag kveld er mindre enn 1%… men hvis den kommer anbefaler Stockfisch 1. b3!

_ _ _

Fischer Random Sjakk er en variant av sjakk der startposisjonen for offisersbrikkene på første og åttende rad er resultatet av en trekning og stilles derfor opp tilfeldig. Oppsettet er symetrisk, og det finnes 960 ulike startposisjoner. Kongen står bestandig plassert mellom tårnene, løperne er på ulike farger og ellers er det tilfeldig. Et slikt utgangspunkt begrenser mulighetene for å ha en fordel gjennom å huske åpningstrekk i mange kombinasjoner, og du må starte tankevirksomheten fra trekk 1.

Rokade i Fischer Random kan være en nøtt for selv gode sjakkspillere, men det er egentlig nokså enkelt: Ved rokade ender kongen og tårnet på akkurat samme plass som vad lang og kort rokade i vanlig sjakk. Det skal ikke stå noen brikker i veien, og det er fremdeles et kongetrekk (hvis tårnet står på feltet kongen skal ende på…så kan du ta en titt på det omdiskuterte partiet mellom Carlsen og Nepo under sist VM…)