John Olav Kroken vinner sesongens handicaplyn

Munter stemning og godt humør under sesongens faste innslag – handicaplyn. Partiet avgjøres på 10 minutter, fordelt etter rating. Og uten tilleggstid er man garantert tidsnød. Det fløy noen brikker rundt innimellom, men vi fant igjen alle! Best av alle ble John Olav Kroken med 7.5 poeng på 9 runder, mens andreplassen gikk til Jonas Strømsodd med 5.5 poeng.

Som toppratede Einar Nygaard oppsummerte etterpå – skal man vinne slike partier på 30 sekunder bør man spille skarpe gambiter man kan godt. Og for all del ikke bytte av dronningene!

Komplette resultater finner du på Turneringsservice.

2 thoughts on “John Olav Kroken vinner sesongens handicaplyn

 • 08/12/2021 at 21:27
  Permalink

  Dette var et hyggelig arrangement.
  Men en lærdom å ta med seg, er at forgavene var for store. Det gjaldt fremfor alt ekstremvarianten .med 0,5 mot 9, 5 minutter. En må vel være omtrent på verdensmesternivå for å klare å vinne på et halvt minutt mot 9 og et halvt minutt mot en erfaren klubbspiller.
  Vi så at feltets høyest ratede spiller – Einar Nygaard – endte jumbo. Han var den eneste som måtte nøye seg med 0,5 minutt, og dette i to partier. Dette virket urimelig.
  9 mot 1 minutt bør være maksimal forgave, og bør først slå inn ved en ratingdifferanse på 700 elopoeng.

  • 09/12/2021 at 14:18
   Permalink

   Vanskelig å finne den ultimate løsningen her, men litt historikk:
   Etter tilsvarende turnering i 2018 (med flere deltagere og større ratingspenn) gjorde jeg en grundig analyse av dette:
   Der ble 32 av 154 partier spilt med 30 sekunder mot 9:30 – av disse vant den «beste» spilleren 14, mens den «dårligste» vant 18. Tidligere hadde vi spilt turneringen med 1 mot 9 som maksimal forgave, og erfaringen da var at spillere på 2000 og opp vant alt når de fikk 60 sekunder på seg.

Comments are closed.