To andreplasser, 4. og 5. plass til Stjernen i sjakk-NM

Samt 6., 7. og 9. plass i NM i lynsjakk!

Se komplette Stjernen-resultater lengre ned i saken, og et bildegaller i av Stjernespillerne.

Vi er en breddeklubb, men når våre spillere gjør det stort, kan vi ikke la det gå forbi i stillhet.

Grindbakken og Gulliksen!

Erik Grindbakken og Leif Gulliksen kom hjem til Oslo med medaljer i bagasjen etter sterke 2. plasser i hhv. klasse 3 og Senior B.

Av disse to reiste nok Gulliksen hjem mest fornøyd. Vinneren av Senior B har nemlig tidligere spilt stikkamp om juniornorgesmester-tittelen*, så i praksis fikk Leif den beste «mulige» plassen. Med 7 poeng på de 9 rundene var han poenget bak vinneren, men halvpoenget foran tredjeplassen.

Grindbakken derimot spilte på førstebord i siste runde. Med seier ville han sikre førsteplassen i en av de største gruppene i NM, klasse 3. Han spilte på e-brett, og bukket tidlig stillingen når motstanderen fikk spilt d6 i en Benoni som gikk helt feil. Men når motstanderen bukket offiser tilbake, ble det liv i partiet.

Det ble et utrolig skarpt og taktisk parti, og til slutt så ikke Erik noen annen mulighet enn å gå for trekkgjentakelse og remis. Dermed ble hans motstander vinner av gruppen på best kvalitet, mens Erik følte at han tapte førsteplassen og var forståelig nok skuffet over 2. plassen. Spill igjennom sisterundepartiet til Erik på chessbomb.com

Martin Nilsen i Sjakk-NM 2017: Foto: Kristoffer Gressli

Sterkt av Martin!

Vår nyankomne junior Martin Nilsen imponerte i en av de sterkeste juniorklassene på lang tid med en flott femteplass. Han avsluttet med 3,5 på de 4 siste rundene, og kronet innsatsen i siste runde da slo han Tromsøs kadettnorgesmester Mads Vestby-Ellingsen og sikret femteplassen! (Spill igjennom partiet her)

Arvid Aage Skar, som siden 70-tallet har vært innom klubben med jevne mellomrom, gjorde et sterkt comeback i klasse 5. I siste runde møtte han den suverene vinneren (som visstnok har 2100 i rating på chess.com!), og falt fra en pallplass, men fikk likevel en flott 4. plass! Også Arvid spilte på e-brett i siste runde, og hans parti kan også spilles igjennom på chessbomb.com.

7 på topp 10!

Stjernen fikk altså 4 spillere på topp ti i årets landsturnering (Se alle Stjernen-resultater her). Men i tillegg fikk vi tre topp ti-plasseringer (av syv deltakelser) i NM i lynsjakk!

Kristoffer Gressli fikk 6. plass i klasse 2 (resultater). I det avgjørende partiet mot Svein Folkvord stod han offiser over, men bukket matt og misset dermed pallen. Martin Nilsen gjorde det også godt i lyn-NM og fikk 7. plass i klasse junior (resultater). Tomislav Marosevic fikk litt revansje for resultatene i langsjakken og fikk en 9. plass i klasse 3 (resultater).

Summa summarum fikk Stjernen altså 7 topp 10-plasseringer på 17 starter. Vi gratulerer alle med flotte partier, og ikke minst arrangøren med et fantastisk arrangement!

Vi satser på at Stjernen stiller enda sterkere i Sarpsborg i 2018.
Nettsidene og påmelding er allerede åpnet!

*en tidligere versjon av denne artikkelen omtalte vinneren av Senior B, Trond Tostrup, som juniornorgesmester. Dette stemmer ikke, da han i 1964 spilte stikkamp om tittelen, men tapte denne 3-1 mot Henrik Kortner.