Fischer Random hurtigsjakkturnering 4. juni

Velkommen til Fischer Random hurtigsjakkturnering 

  • Dørene åpner klokka 18:30 med påmelding før klokka 18:50.
  • Startavgift: kr 50,- medlemmer / kr 100,- besøkende
  • Det spilles 5 partier med tidskontroll 10 minutter + 5 sekunder ekstra per trekk
  • Turneringen spilles i en gruppe.
  • Det premieres i ratingrupper basert på antall spillere
  • Gratis kaffe!

Dette er et eksempel på hvordan startoppsettet kan være (det er altså IKKE sikkert vi skal spille akkurat denne):

 

Sjansen for at du får denne startposisjonen på tirsdag er mindre enn 1%… men hvis den kommer anbefaler Stockfisch 1. b3!

_ _ _

Fischer Random Sjakk er en variant av sjakk der startposisjonen for offisersbrikkene på første og åttende rad er resultatet av en trekning og stilles derfor opp tilfeldig. Oppsettet er symetrisk, og det finnes 960 ulike startposisjoner. Kongen står bestandig plassert mellom tårnene, løperne er på ulike farger og ellers er det tilfeldig. Et slikt utgangspunkt begrenser mulighetene for å ha en fordel gjennom å huske åpningstrekk i mange kombinasjoner, og du må starte tankevirksomheten fra trekk 1.

Rokade i Fischer Random kan være en nøtt for selv gode sjakkspillere, men det er egentlig nokså enkelt: Ved rokade ender kongen og tårnet på akkurat samme plass som ved lang og kort rokade i vanlig sjakk. Det skal ikke stå noen brikker i veien, og det er fremdeles et kongetrekk.

For sikkerhets skyld pleier vi ikke å dømme feiltrekk om man roter til rokaden, og det er lov å spørre motstander og/eller turneringsleder om man er usikker!