Finale i Hurtigligaen!

Godt oppmøte på Hurtigligafinalen med hele 27 deltakere og sterkt felt. Best av alle var nykommer i Hurtigligaen Bertil Svendsen, som vant alle 5 partier og tok en klar seier. Andreplassen gikk til Kjell Børre Grebstad med 4 poeng, foran Steinar Moldestad og Lars Even Andersen på samme poengsum. Jan Hugo Eriksen vant B-gruppa med 2,5 poeng, andreplassen i B-gruppa gikk til Jostein Kauserud med 2 poeng.

Resultater  |  Sammenlagtliste  |  Partier

FM Lars Even Andersen sammenlagtvinner

Allerede før kveldens runde var det klart at FM Lars Even Andersen ville vinne sammenlagt, etter en sterk sesong med hele 4 runder med fullt hus. Størst spenning var knyttet til hvem som ville kapre andreplassen, ettersom Per Omtvedt og Kjell Børre Grebstad hadde lik poengsum. Sistnevnte klatret fra med et halvpoeng i kveld og tok dermed andreplass sammenlagt. Odd Ristesund vant B-gruppa etter en jevn og god sesong. Klatrer-premien gikk til Halvor Hartvig som har hatt god rating-fremgang denne sesongen. Da gjenstår bare sesongens skjønnhetspremie som blir avslørt på sommeravslutningen 15/6, møt opp!

Stjernetrekket

Vinneren av kveldens utgave av Stjernetrekket ble Steinar Moldestad, som fant hvits smarte trekk i stillingen under:

Stjernetrekket 15. runde

3 thoughts on “Finale i Hurtigligaen!

 • 24/05/2013 at 04:47
  Permalink

  Omtalen nevner ikke «Sankern» – premien for flest deltagelser, som ifølge reglementet også skulle deles ut. Dersom styret har opphevet denne premien, burde reglementet endres tilsvarende.
  Likeså bør reglementet ta inn regelen om begrensning på maksimalt en premie til samme spiller. Denne begrensningen gir «Klatrer»-premien til Halvor, som gikk fram 76 intern-elo poeng. Men undertegnede ble den mest-klatrende, med 86 intern-elo poeng.

 • 24/05/2013 at 09:49
  Permalink

  Hei Odd, takk for tilbakemelding og gratulerer med nok en sterk sesong i Hurtigligaen!

  Det har vært praksis siden oppstarten av Hurtigligaen, at Klatrer-premien ikke kan gå til en av vinnerne av de øvrige sammenlagtpremiene. Du har imidlertid helt rett i at dette bør spesifiseres i reglementet.

  Når det gjelder «Biter’n»-premien, som gikk til spilleren med flest deltakelser, ble den avviklet etter vårsesongen 2012, da 6 spillere delte premien på 500,-. I stedet ble det innført en skjønnhetspremie på 500,-. Vinneren kåres blant alle partiene på 1.bord som er publisert på nettet. Vinneren forrige sesong var Christian Harstad. Jeg ser imidlertid at reglementet på nettsiden ikke er oppdatert etter denne endringen.

  I det hele tatt er det på tide med en oppdatering og spesifisering av reglement for Hurtigligaen på nettsiden, både når det gjelder regler for klasseinndeling, sammenlagtpremier og rutiner for internrating. Vi har et klart og tydelig reglement for Hurtigligaen, og det er viktig at nettsiden er oppdatert slik at reglementet er tilgjengelig for alle deltakerne. På vegne av styret lover jeg at dette er på plass før høstens sesong av Hurtigligaen.

  Flott at medlemmer og deltakere i Hurtigligaen engasjerer seg og kommer med tilbakemeldinger, det er slik vi kan utvikle oss og gjøre Oslos hyggeligste torsdagsturnering enda bedre!

  Mvh,
  Espen Wasshaug, turneringsleder Hurtigligaen

 • 24/05/2013 at 12:28
  Permalink

  Takk for supert gjennomført vårsesong Espen!

Comments are closed.