Hurtigligaen (08) – Frode til topps!

I kveldens hurtigligarunde var det mye spenning og jevnt spill i toppen av begge spillegruppene. Aller jevnest var det i gruppe A, der Frode Lillevold og Sigurd Kittilsen var de eneste som tok fire poeng. Frode knep førsteplassen i gruppa på den mest knepne av alle kvaliteter: da vanlig kvalitetsberegning ikke klarte å skille dem, måtte det en ratingprestasjon på 2050 til for å ta seieren – og når Sigurd hadde en ratingprestasjon på 2040, er det åpenbart at det er snakk om syltynne marginer! Gruppeseieren sikret Frode ved å slå ratingfavoritt Kaloyan Kostadinov i siste runde, der han rutinert konverterte en materielt overlegen stilling til å innkassere hele poenget.

Resultater finner du på Turneringsservice.

 

I ratinggruppe 2 var det Milan Kutrovac som tok seieren med sterke 3 poeng, hvorav det første poenget kom mot nettopp Frode Lillevold. Her måtte det også kvalitetsberegning til for å slå fast hvem som skulle ende opp med premie, ettersom Jonas Bernstein også hadde en god dag og tok tre poeng.

 

Jevnt og spennende var det også i gruppe B, der Henrik Bechstrøm og Oddbjørn Ørsnes tok ratingpremie i henholdsvis gruppe 4 og 3. Begge endte på 4,5 poeng etter å ha spilt remis seg imellom i siste runde. Ettersom Henrik hadde hårfint bedre kvalitet enn Oddbjørn, stakk han av med gruppeseieren i gruppe B. Overlegen i ratinggruppe 5 var Eirik Svanes med sine 3,5 poeng.

 

Sammenlagtliste for hurtigligaen våren 2019 finner du her.

 

Klubben takker for en hyggelig kveld, og ønsker velkommen tilbake neste gang!