Hurtigligaen (08) – Frode til topps!

I kveldens hurtigligarunde var det mye spenning og jevnt spill i toppen av begge spillegruppene. Aller jevnest var det i gruppe A, der Frode Lillevold og Sigurd Kittilsen var de eneste som tok fire poeng. Frode knep førsteplassen i gruppa på den mest knepne av alle kvaliteter: da vanlig kvalitetsberegning ikke klarte å skille dem, måtte det en ratingprestasjon på 2050 til for å ta seieren – og når Sigurd hadde en ratingprestasjon på 2040, er det åpenbart at det er snakk om syltynne marginer! Gruppeseieren sikret Frode ved å slå ratingfavoritt Kaloyan Kostadinov i siste runde, der han rutinert konverterte en materielt overlegen stilling til å innkassere hele poenget.

Resultater finner du på Turneringsservice.

 

I ratinggruppe 2 var det Milan Kutrovac som tok seieren med sterke 3 poeng, hvorav det første poenget kom mot nettopp Frode Lillevold. Her måtte det også kvalitetsberegning til for å slå fast hvem som skulle ende opp med premie, ettersom Jonas Bernstein også hadde en god dag og tok tre poeng.

 

Jevnt og spennende var det også i gruppe B, der Henrik Bechstrøm og Oddbjørn Ørsnes tok ratingpremie i henholdsvis gruppe 4 og 3. Begge endte på 4,5 poeng etter å ha spilt remis seg imellom i siste runde. Ettersom Henrik hadde hårfint bedre kvalitet enn Oddbjørn, stakk han av med gruppeseieren i gruppe B. Overlegen i ratinggruppe 5 var Eirik Svanes med sine 3,5 poeng.

 

Sammenlagtliste for hurtigligaen våren 2019 finner du her.

 

Klubben takker for en hyggelig kveld, og ønsker velkommen tilbake neste gang!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *