Om Sjakklubben Stjernen

Sjakklubben Stjernen fyller 95 år i 2018 og har siden slutten av 60-tallet hatt egne lokaler i Seilduksgata 11 på Grünerløkka. Klubben holder til i en tidligere kolonialforretning som på 70-tallet ble utvidet gjennom dugandsinnsats og innredning av stallen i bakgården.

Stjernen er en sjakklubb med sterk forankring til Grünerløkka og kan sies å være en av de mest utholdende virksomhetene i bydelens gatebilde. Klubbens nærhet til Birkelunden og det unike kafelivet omkring gjør klubben til et naturlig samlingssted for sjakkinteresserte på østkanten gjennom snart 60 år!

Vi holder til i flotte lokaler sentralt på Grünerløkka i Seilduksgata 11.

Vi er i dag en av Norges største sjakklubber med rundt hundre medlemmer. Du er hjertelig velkommen til vårt hyggelige sjakkmiljø – uansett spillestyrke og erfaring!

Det er et uttrykk som vi alle kjenner
for varig vennskap: Det er god attest
at folk er «perlevenner» . . . Aller best
er likevel å være Stjernevenner!

Vær hilset, brødre i Caïssa! Takk
for alle timer over spillebrettet,
den gode lekeplass for menneskehjernen.

André Bjerke, Tidligere medlem av Stjernen

Historikk

Historien til Sjakklubben Stjernen strekker seg tilbake til 1923. Store personligheter har gjennom tiden vært medlemmer i klubben, kanskje mest berømt forfatteren Andre Bjerke.

Stjernen i dag

Stjernen er i dag en av de største sjakklubbene i landet med et aktivt styre. Klubben har cirka 100 aktive medlemmer. Ta kontakt om du ønsker mer informasjon om klubben.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *