Lynlørdag med internrating

12 deltakere i hovedturneringen på sesongens første lynlørdag med internrating og resultatservice. Premiene i gruppe A gikk til Kaloyan og Kjell Børre, mens B-premie gikk til Kim Hartvig.

Steinar Moldestad er tilbake fra et halvt års opphold og endte denne gang på en solid tredjeplass. Nå har han begynt å finne tilbake til lynformen, og vil nok være med å kjempe om topplasseringer utover vårsesongen.

Resultater

Internrating i lynsjakk
På lørdager benyttes en uoffisiell internrating for lynsjakk-prestasjonene. Denne benyttes blant annet til å premiere A/B-klasser, da feltet deles i to på bakgrunn av internratingen. Det er internratingen fra 2012 som videreført. Imidlertid er  samtlige spillere oppjustert med 100 poeng, da ratingen ble oppfattet som kunstig lav. Hvorvidt kvaliteten på sjakkspillingen øker tilsvarende, gjenstår å se (!?).