Finn Egeland i tet i Hurtigligaen!

Hurtigligaen holder snittet på 30 deltakere, mye godt spill og jevnt i alle tre klasser. Finn Egeland (400,-) og Kjell Børre Grebstad (200,-) toppet tabellen etter at de spilte remis innbyrdes i 3. runde og vant resten av sine partier. Med seier over Serif i siste runde snek Finn seg forbi med litt bedre kvalitetspoeng, selv om Kjell Børre slo Francisco i et flott parti som kan spilles gjennom nederst i artikkelen. B-gruppa ble vunnet av Odd Ristesund (200,-) foran Halvor Hartvig (100,-), begge med 2,5 poeng. Bendik Johannesen (100,-) vant C-premien, også her måtte vinneren kåres etter kvalitetsberegning. Daniel Hagos vant Stjernetrekket.

Finn Egeland har nå en knapp ledelse i sammendraget, halvpoenget foran Per Omtvedt. I B-gruppa er Rune Justad i føringen etter at en tredel av Hurtigligaen er spilt. Serif Music har foreløpig godt tak på klatretrøya med en ratingoppgang på 74 poeng.

Kveldens desidert lengste oppgjør var partiet mellom Martin Nilsen og Sigve Hølleland i 3. runde – et langt dronningsluttspill som endte med remis etter 155 (!) trekk. Resultatet kunne blitt annerledes etter at Martin gjorde et feiltrekk med dronningen i sitt 147. trekk, og i følge reglene om rørt brikke da må gjøre et lovlig trekk med dronningen. Hverken Martin eller Sigve husket denne regelen, og spilte i stedet 8 trekk til før de ble enige om remis. Tidenes lengste parti i Hurtigligaen kan du klikke deg gjennom under.

Resultater  |  Sammenlagtliste

Lørdag blir det som vanlig lynsjakk med start kl 15:00, tirsdag langsjakk og torsdag om en uke er det ny runde i Hurtigligaen med start kl 19:00. Velkommen tilbake!

Partier

Runde 1

Runde 2

 

Runde 3

Runde 5-3

 

 

Runde 4

 

Runde 5

Runde 5-5