FM Andersen vant igjen

I et spennende oppgjør i siste runde mot Kaloyan Kostadinov fikk FM Lars Even Andersen inn en kongejakt som endte med sjakk matt. I et vanskelig sluttspill der begge hadde intens tidsnød, var det sjanser til begge – hele partiet kan du spille gjennom nederst på siden. Med denne seieren endte Lars Even på 4,5 poeng og vant kveldens turnering. Kaloyan som var ubeseiret før sisterunden tok andreplassen med 4 poeng. B-gruppa ble vunnet av Rune Justad med 3,5 poeng, foran Børge Svanholm på 3 poeng. Det var flere nye spillere i Hurtigligaen i kveld, og de bet godt fra seg. C-gruppa ble svært jevn, med tre spillere på 2 poeng – best kvalitet hadde Magnus Løberg som stakk av med C-premien.

I sammendraget er det de 10 beste resultatene gjennom vårsesongen som teller. Etter runde 11 kan dermed de som har deltatt i alle turneringene stryke sitt dårligste resultat, og dette fører til en del endringer på sammenlagtlista. Kjell Børre Grebstad og Lars Even Andersen rykket opp til 2. og 3.plass, mens Finn Egeland fortsatt topper lista, slik han har gjort gjennom hele sesongen. I B-gruppa rykket Rune Justad fra med solide 3,5 poeng i kveld, de nærmeste utfordrerne ligger 2 poeng bak. Klatrer-lista toppes av Per Omtvedt med en ratingfremgang på 67 poeng, foran Serif Music (+61) og Daniel Hagos (+57).

Resultater  |  Sammenlagtliste

Neste uke er det påskeferie, 12. runde i Hurtigligaen spilles 24. april. Velkommen tilbake!

Partier

Runde 1

Runde 2

 

Runde 3

 

Runde 4

 

Runde 5

 

Stjernetrekket

Halvor Hartvig fant hvits eneste vinsttrekk i stillingen under, som overraskende for mange viste seg å være matt i to trekk! Halvor vant dermed gratis deltakelse i Hurtigligaen.

Stjernetrekket runde 11