Premiedryss i runde 8

Ikke noe å si på deltakerantallet i åttende runde av høstens Hurtigliga. 38 spillere og fullt hus!

Som de fleste har fått med seg, har vi ikke helt fått premiestrukturen til å sitte denne høsten. Den har variert en god del, og det er litt uheldig. Vi prøver oss fram for å finne noe som fungerer, der også klubben skal sitte igjen med noen kroner, som går til sammenlagtpremier og generelle driftsutgifter. Torsdag 16. oktober ble det delt ut syv premier. Det er antakelig en klubbrekord i hurtigsjakksammenheng. Og det er jo hyggelig å dele ut penger, spesielt når en tredjedel av kronene går rett tilbake til turneringslederne. Mer om det litt senere.

Gudmund Stenersen er i form for tiden og tok nok en gang 5/5 i A-klassen. Sigurd Ofstad endte på 4,5 poeng, foran Kaloyan Kostadinov med 4 poeng. Mr. Ofstad er grovt underrated i hurtigligaen og fikk derfor den tredje A-premien som beste spiller under 1750 i rating.

I B-klassen hadde John Olav Kroken flyt og vant med 4 poeng, foran Jan Hugo Eriksen med 3,5.

C-klassen ble vunnet av Bendik Johannessen med pene 3 poeng, foran Jonas Bernsen med 2,5.
Stjernetrekket ble nok en gang vunnet av Oddbjørn Ørsnes.

Dermed stakk altså turneringslederne Johannovitsj og Kroknikow av med to førsteplasser, og det er jo ganske suspekt…

Komplett resultatliste Runde 08

Ny runde 23. oktober!