Langsjakk: Knallstart for 44 spillere!

Med 44 spillere til start i første runde, kan klubbmesterskapet i langsjakk bli en av årets store høydepunkt.

Spesielt morsomt er det at så mange nye har funnet turen til oss. Nær 10 ferske spillere har sin første langsjakkturnering i vår. Velkommen!

Dersom det kribler i langsjakkfingrene, er det fortsatt mulig å melde seg på, og starte med walkoverremis i første runde.

Send en e-post til Espen Wasshaug (espen.wasshaug@gmail.com) og vi får plass til deg!

Runde 1 bød på noen overraskelser:
Kristoffer slo Finn og Vidar slo Daniel, i tillegg klarte Thomas en god remis mot Guttorm. Ellers var ble det seire til ratingfavorittene i gruppe 1 (over 1500 i norsk rating).
I gruppe to (under 1500 i norsk rating), slo Sandra til med en stjerneseier over Serif, mens ganske ferske Carl Fredrik fikk en seier mot Torbjørn Øygard i en ganske lik stilling.

Resultater er lagt ut på TurneringsService, og her kommer også partiene fortløpende

Første runde ga, i tillegg til noen oddsbomber, også en kvelermatt:

Gruppe u/1500: Gimse – Rothschild

I partiet mellom Christer og Frank, fikk hvit et initativ tidlig, men det er først og fremst avslutningen som følger læreboka. Når hvot tilbyr en bonde med 34. g4, er sort litt for rask på labben og glemmer at dronningen dekker det livsviktige feltet f7. Dermed kan Christer sette opp den klassiske matten som starter med Sf7+ og avsluttes med dronningoffer og kvelermatt:

Gruppe u/1500: Skaar – Smedsrud

Det andre partiet fra gruppen under 1500 avsluttes i det sort tilsynelatende mister nok en offiser og står to hele offiserer under. Dermed gir sort opp – men i en nesten lik stilling! Spiller sort bare to trekk videre, får han igjen begge offiserene, fordi 34… Lxd5 35. Txd5 besvares med 35…Txc2+ og løperen på b2 faller også!

Moralen er å alltid spille bittelitt lengre enn man tror!

Gressli – Egeland:

I partiet mellom Finn Egeland og Kristoffer Gressli, blir egentlig det meste avgjort av en offisersbukk etter 8 trekk. Men Finn spiller videre, fordi han får både bonde og initiativ i partiet. Det holder ikke helt inn, men i midtspillet ble sorts springer på b3 og d3 langt sterkere enn hvits sortfeltsløper som knapt ble mer enn en storbonde.

Hagos – Andreassen

I et spanskparti som fulgte stormesterteori i ti trekk (Navara – Milton i 2006), ble Daniel Hagos sakte men sikkert presset ned av Vidar Andreassen. Bare to bønder var byttet av før det var gått 20 trekk, og det ble et langt og komplisert midtspill. Vidar fikk sjansen til å ofre offiser for to bønder, men slo feil bonde! Dermed ble det nok enda jevnere enn Vidar hadde tenkt. Men de to bøndene kom også med en åpen kongestilling, og dermed kunne sort, etter dagens lengste parti, både i tid og trekk, 64, innkassere seieren.