Lynlørdag

Sommer i Oslo og 32 spillere innom klubben for å spille helgens lynlørdag. Stjernen sponset kr 50,- i «bounty» på den topprangerte spilleren i gruppe 1 og gruppe 2; første motstander som vinner mot den topprangerte får bonusen, mens hvis forhåndsfavoritten går gjennom turneringen uten tap så får han beholde bonusen selv. I gruppe 1 måtte Bertil gi tapt i siste runde mot Lars Even, mens Rune var langt mer gavmild i gruppe 2.

Gruppe 1: 16 spillere – ratingsnitt 1927
1. plass: Francisco Gonzales
2. plass: Bertil Svendsen
Beste B-spiller: Serif Music

Gruppe 2: 16 spillere – ratingsnitt 1512
1. plass: Odd Ristesund
2. plass: John Olav Kroken
Beste B-spiller: Terje Nyheim

Resultater (Turneringsservice)

Her er et par partier fra helgas lynlørdag. Terje fikk inn en matt etter 10 trekk i gruppe 2 mot Bendik, og her kan ferske spillere lære en del om bindinger og hva en naken kongestilling kan medføre:*Fra gruppe 1 gjengir vi en Sicillianer. Svartspiller blir noe grådig med dronningen som skal grafse til seg et tårn og en bonde. Hvitspiller straffer dette momentant; utvikler offiserene sine, hindrer svarts rokade og lar sin egen konge spasere til et trygt område. Sigurd får slik en knusende stilling med mange mattmalternativer, men han velger heller å plage svart sin konge i såpass mange trekke at motstander til slutt gir opp...