125 medlemmer – eventyrlig vekst i år!

Medlemstall for Stjernen fra 1979-2017. Merk at fram til 1981 ble medlemstall registrert for sesong (altså fra høsten-sommeren), og ikke på kalenderår. Fra 1982 er tallene for kalenderår. Klikk på bildet for større versjon.

I dag passerte Sjakklubben Stjernen 125 hovedmedlemmer og har med dette sitt høyeste medlemstall på 25 år!

Tar vi med alle medlemmer, både hoved- og bimedlemmer, har Stjernen en vekst på vanvittige 50 % fra i fjor!

Jubelår for Stjernen

Er vi grasiøse med oss selv, og legger på bimedlemstallet, er Stjernens medlemstall nemlig på 144. Vi regner alle Stjernevenner som medlemmer, og har dermed økt medlemstallet fra 98 i fjor til 144 i år!  Ett gross, altså et dusin dusin, er det 10. høyeste medlemstallet i Stjernens 94 år gamle historie!

Dette er faktisk en medlemsvekst på 160 % på fem år! Veldig mye av veksten må nok tilskrives at sjakk har blitt mer populært etter at en viss Magnus Carlsen ble verdensmester. Men vi må ikke underslå at vi har mange fine, gode og vennlige medlemmer som tar i mot nye spillere med åpne armer!

Samtidig tror styret at forutsigbarhet og et jevnt, godt turneringstilbud er tiltrekkende. Stjernen har tilbud for alle, uavhengig av ferdigheter, fra nybegynnerkvelder til A-gruppa i hurtigligaen og lynlørdag.

Også Norsk Sjakkblad har fått opp øynene for Stjernen, og hadde før sommeren en fin artikkel om klubben:

Les artikkelen fra Norsk Sjakkblad om Stjernen:

Klikk på bildene for større versjon.

Norges 4. største klubb

Stjernens tilbud satte i 2016 deltakerrekord, både lynlørdag og hurtigligaen. Med 55 deltakere på én og samme runde i hurtigligaen (runde 2 på våren, 4. februar 2016) og 35 deltakere på lørdagslyn siste lørdagen før jul.

Denne rekorden har blitt ubønnhørlig slått i 2017. Først på vårparten og så igjen med sesongstarten i høst. Lynlørdagen 12. august hadde 49 spillere, mens første runde av hurtigligaen i høst hadde 78 spillere.

Dette gir selvfølgelig utslag i flere medlemmer, og gjennom sesongen har vi behold posisjonen som Norges fjerde største klubb. Listen under er den nyeste, uoffisielle oversikten fra Norges Sjakkforbund og viser at hele 6 klubber har over 100 medlemmer, og 3 klubber til som kan bikke over 100, mot 5 i hele fjor:

Klubb Medlemmer
OSS 204
Stavanger 160
Nordstrand 137
Stjernen 125
Sandnes 105
1911 103
Bergens 99
Tromsø 93
Kristiansund 92
Fredriksstad 80
Trondheim 80

Fra NSFs tilgjengelige liste siste.txt som ble oppdatert 26. september, men listen over inkluderer også vårt aller ferskeste medlem som ble meldt inn i dag.