Hvil i fred, Leif

Leif Kverndal under landsturneringen 2016 i Tromsø. Foto: Anniken Vestby

Leif Kverndal sovnet stille inn 7. oktober etter lang tids sykdom.
Han ble 82 år gammel.

Leif har nesten hele sitt voksne liv arbeidet i Posten Norge AS i Oslo.

Han var en av de med lengst medlemskap i klubben, da han ble medlem av Stjernen på midten av 70-tallet, og han opprettholdt sitt medlemskap siden da. Leif har i flere perioder sittet i klubben styre, i tillegg til i styret i Norges Sjakkforbund og i eierselskapet Seilduksgata 11 AS.

Leif representerte Stjernen utad på en utmerket måte: 39 deltakelser i landsturneringen, blant annet en sterk seier i klasse 2 i Landsturneringen i 2003, deltok i en rekke turneringer i både Norge i utlandet (særlig Tyskland) og på postens lag i bedriftslag i sjakk.

For hans store innsats for klubben i mange år ble han utnevnt til æresmedlem på nittitallet.

Stjernen har mistet et meget hyggelig og godt medlem.
Vi «gamlekara» har mistet en god venn og et meget godt kameratskap over mange år.

Hvil i fred, Leif.

Kjell M. Haug

5 thoughts on “Hvil i fred, Leif

 • 17/10/2017 at 21:31
  Permalink

  Leif var en fin fyr, og faktisk den første jeg spilte mot da jeg gikk inn døra i Seilduksgata for første gang for mange år siden. Han var like hyggelig mot meg da som han alltid har vært siden.

  Som det står i minneordet var han en aktiv sjakkspiller lenge, og jeg mener han er på topp fem i Norge blant spillere med flest ratede partier. Tror han har oppunder 2 000 partier, og det er imponerende! Men han var også skarp i lyn- og hurtigsjakk. Det er ikke mer enn et drøyt år siden den da 82 år gamle Leif herjet med oss i gruppe B på en lynlørdag.

  Leif var definitivt en av gamlekara, men vi litt yngre vil også huske ham med glede.

  John Olav

 • 18/10/2017 at 12:32
  Permalink

  Ja det er med tristhet og litt sorg i hjertet at jeg leser den vonde beskjeden at min tidligere klubbvenn Leif Kverndal har gått bort. Vi ble kjent høsten 1973 da jeg ble medlem i Stjernen. Leif og meg hadde mange harde dyster over sjakkbrettett da og i årene frem til 1981 da jeg flyttet ti Bodø. Husker ham som en sann venn og alltid en stillfarende hyggelig person. Minner jeg aldri glemmer. Og spesielt alltid hans varme smil når vi møttes. Kjære Leif hvil i fred du blir aldri glemt.

 • 18/10/2017 at 20:09
  Permalink

  Leif Kverndal husker jeg fra ungdomsårene i Stjernen, stille og tilstede betraktet han verden. Han var del av kjernen, viktig støttespiller i en viktig sjakklubb. Må han hvile i fred.

  Hilsen
  Sylvia Johnsen

 • 19/10/2017 at 00:17
  Permalink

  Leif Kverndal fikk under et av de siste NM forbundets hederstegn for sin innsats, noe som var svært vel fortjent. En hedersmann, og et forbilde på god sportsånd for mange.

 • 19/10/2017 at 15:28
  Permalink

  Kondolerer. Jeg møtte Leif Kverndal flere ganger i partier i bedriftsserien i Oslo da han spilte for Oslo. Jeg var med i serien fra 2002 til 2010, men jeg tror han spilte også før det. Det var alltid jevne, harde kamper mellom Posten og vårt lag. Han var alltid hyggelig og korrekt og smilte selv når han tapte.

Comments are closed.