Stjernevenner Arena: mandag 11. November

Bra deltakelse på mandagens lynturnerning på Lichess. Redaksjonen tok en prat med turneringsvinner Vegard Ramstad aka Isimagen, da dette nok blir hans eneste turnerinsgsseier i 2019:

Hvordan forbereder du deg til en slik turnering? – idag er det 11.11 singles day, så som single ble det med innkjøp av ny dundyne til meg selv, HBO Nordic (watchmen), ett glass vin og så 90 minutter med nettsjakk. Dette er et opplegg som krever enormt støtteapparat for sjakkspillere i parforhold.

Hva er best av løper og springer i lynsjakk? -To springere langt framme, for å irritere Rune B.!

Vinne på tid i lynsjakk? – Nja, når langt bedre motspiller velger Lichess berserkmode …. så er jeg nok ikke bedre i sjakk enn å ta de mulighetene jeg får. Om det er like mye ære vinne på tid som på stilling; vel, det er jo poeng vi spiller om ?

Hvilket parti var du mest fornøyd med? – blant mange håpløse najdorf-partier jeg spiller mot J. Aavik fikk jeg endelig inn en seier med et klassisk offer.

Resultatliste:

– – – – –

Ønsker du å spille lynsjakk med andre Stjernevenner på nett? Sebastian H. setter nå opp fast mandagsturnering på Lichess.org kl 20:00 – 21:30!

Du finner mer informasjon på vår Facebook-gruppe Stjernevenner om turnering, men her er en liten punktliste for nye spillere:

1. Opprette bruker på lichess.org (hvis du ikke allerede har bruker)

2. Bli medlem av Facebook-gruppe Stjernevenner; denne gruppa er for alle medlemmer i klubben, besøkende og venner av Stjernen.  Si ifra på Stjernevenner-tråden om hva ditt brukernavn er på Lichess.

3. Meld deg inn i Team Sjakklubben Stjernen» på Lichess.org. Dette finner du under Fellesskap > Lag > søk opp «Sjakklubben Stjernen».

4. URL til turneringen «Stjernevenner Arena»  ligger på Facebooksiden Stjernevenner.

Det spilles det lynsjakk 3 min + 2 sek på turneringen i en gruppe, og turneringen varer fra 20:00 – 21:30. Les deg gjerne opp om hvordan poengscore og «berserk-modus» fungerer på slike arena -turneringer hos Lichess.org. Dette finner du på startsiden av turneringen.

P.S.: Der er helt gratis å delta på turneringen og å registrere seg på Lichess.org