Hvordan finne sjakkturneringer?

Et vanlig spørsmål jeg får i klubben er hvordan man finner sjakkturneringer! Da primært resultater fra turneringer man selv har deltatt i, men også hvordan man finner andre spennende turneringer.

Turneringer du har spilt:

Alle Stjernens turneringer legges ut på web på TurneringsService (eller bare TS som vi pleier å si), og kan finnes der. Nå er ikke grensesnittet der verdens mest intuitive, men for å finne våre turneringer kan du søke slik:

Dette kan du også legge inn som bokmerke: http://turneringsservice.sjakklubb.no/TournamentList.aspx?SrchOrganiser=Sjakklubben%20Stjernen

Men du kan også finne dette i en mer strukturert form på våre websider, gå til https://skstjernen.no/ og scroll nesten ned til bunnen. Der er det tre seksjoner med resultatservice. Under punktet for langsjakk vil du finne spilte, pågående og annonserte langsjakkturneringer hos Stjernen:

Under punktene for hurtigliga og lynlørdag finner du linker til samlesider som viser alle disse turneringene for ett år i slengen. Disse sidene oppdateres med link til de nyeste spilte turneringene manuelt, normalt i løpet av 1 til 2 døgn:
 

Bonustips for TS: Hvis du søker på ditt eget navn:

vil du også finne andre turneringer du har spilt i som er lagt inn i TS. Dette kan også lagres som bokmerke (bare sett inn ditt eget navn her): http://turneringsservice.sjakklubb.no/TournamentList.aspx?SrchFirstname=Vidar&SrchLastname=Andreassen

Turneringer du vil spille i:

Hvordan finner man spennende turneringer? Det er mange kilder for dette, men her er noen av de vanligste:

  • Vi håper jo at du vil proritere Stjernens tilbud, så første plass å se etter turneringer vil da være vår terminliste på  https://skstjernen.no/terminliste/.
  • TS sin turneringskalender dekker mye, mange klubber legger ut sine åpne turneringer her. Bla gjerne gjennom denne med regelmessige mellomrom og finn turneringer du synes ser fristende ut. Listen er i utgangspunktet sortert etter dato, hopper du direkte til side 8 så er du i nærheten av dagens dato.
  • Som medlem av Stjernen kan du spille i Grand Prix-turneringer og andre FIDE-ratede turneringer. Sjakkforbundets terminliste kan være en grei måte å finne GP-turneringer. En GP-sesong går fra sommer til sommer, og her kan du samle poeng for å kjempe om sammenlagtseier i din ratingklasse.
  • I tillegg til å skrive mye om aktuelle sjakknyheter fra inn- og utland har Bergensjakk også en omfattende liste over pågående og kommende arrangementer.

Dersom du vil diskutere turneringer, få tips, eller spørre om andre skal spille o.l. så bruk gjerne vår Facebook-gruppe Stjernevenner. Der er det mange aktive spillere som kan veilede deg videre.