Lars Even fullt hus – fortsatt svært spennende i sammendraget

Vårsesongens nest siste Hurtigligarunde ga rekorddeltakelse med 29 spillere til start. Lars Even Andersen (Black Knights) viste seg uslåelig og tok hjem førstepremien, foran tre Stjernenspillere på 4 poeng. Best kvalitet av disse hadde Kjell Børre Grebstad som tok andreplassen. B-premiene gikk denne gangen til Stjernens Terje Nyheim og Roar Thorstensen, begge med 3 poeng. Alle førstebordspartier kommer etter hvert på turneringsservice.

Resultatliste runde 14 – her kan du spille gjennom alle partiene fra førstebord!

Det går mot en svært spennende kamp om sammenlagtpremien i Hurtigligaen som avsluttes med 15. runde 24. mai. Med 4 poeng i kveld rykket Kjell Børre fra i sammendraget og ligger nå halvpoenget foran Per Omtvedt. Dette betyr at Per må slå Kjell Børre med et halvt poeng i sesongavslutningen for hente inn forspranget. Det er ingen andre som kan ta igjen disse to, men det blir jevnt om tredjeplassen som foreløpig innehas av Finn Egeland, halvpoenget foran Espen Sollum. Bakfra kommer også Kaloyan Kostadinov sterkt. Møt opp 24. mai før kl 19 for en svært spennende sesongfinale!

Sammenlagtstilling etter runde 14

Stjernetrekket:
Kveldens nøtt ble denne gang for vanskelig for våre ellers eminente problemløsere, og for første gang siden innføring av denne tradisjonen (der man kan vinne gratis deltagelse i hurtigligaen) stod vi uten en vinner. Vi skal her gjette Anands (sort) 42. trekk mot Kramnik (hvit) fra Amber rapid 2008:

De fleste gjettet på 42…Rh1+, som ser naturlig ut – men neppe gir mer enn evigsjakk. Anand var lur og spilte 42…Qf3, og etter 43. cxb7+ Kf5 var det 0-1. Se forøvrig hele partiet her:

http://www.chessgames.com/perl/chessgame?gid=1487805

2 thoughts on “Lars Even fullt hus – fortsatt svært spennende i sammendraget

 • 11/05/2012 at 10:31
  Permalink

  Tusen takk til Espen x 2 for en flott gjennomført turnering og nyhetsoppdateringer på nettsiden! Er det mulig å publisere den sjakknøtten som ingen fant svaret på…

  • 14/05/2012 at 11:23
   Permalink

   Gratulerer til Vegard med en sterk 9. plass! Nøtt er utlagt.

Comments are closed.