Kjell Børre seirende ut av dramatisk avslutning i Hurtigligaen!

Midtveis i sesongfinalen lå Per best an, men etter siste runde kunne Kjell Børre endelig juble for sammenlagtseier og førstepremie på 1.000 kroner!

 

Kun halvt poeng ledelse – Hurtigsjakkligaen 15/15
Det var på forhånd knyttet stor spenning til den femtende og avsluttende runden av Hurtigligaen som gikk av stabelen 24. mai. Kjell Børre Grebstad (Stjernen) og Per Omtvedt (Stjernen) har knivet om topplasseringen i sammendraget gjennom hele sesongen, der de 10 beste resultatene er tellende. Før siste spillekveld skilte det bare halvpoenget i Kjell Børres favør, og begge hadde trepoengere som dårligst tellende resultat. Dermed gikk det mot en svært spennende sesongfinale der Per både måtte slå Kjell Børre med et halvt poeng, og samtidig sanke mer enn tre poeng på de fem rundene, for å hente igjen forspranget. Med et slikt resultat ville sammenlagtseieren i hurtigligaen for første gang måtte bli avgjort i en stikkamp. Skulle imidlertid Per slå Kjell Børre med ett poeng eller mer, og med 4 poeng eller mer på de fem rundene, ville Per toppe sammenlagttabellen alene og hente hjem premien på 1.000 kroner.

Remis i innbyrdes oppgjør
Vi spådde på forhånd at det ville bli jevnt, og en mer spennende avslutning av Hurtigligaen kunne det vel ikke bli – vi fikk til og med se et innbyrdes oppgjør om sammenlagtseieren i kveldens 2. runde. Dette partiet endte med remis og begge sto da med 1,5/2. Analysen etterpå viste imidlertid at Kjell Børre kunne vunnet bondesluttspillet der begge spillerne hadde mulighet til bondeforvandling. Per ville fått ny dronning først, men i neste trekk ville Kjell Børre fått dronning med sjakk, og deretter matt i neste trekk. Dermed gikk han glipp av muligheten til å nærmest punktere kampen om sammenlagtseieren allerede i 2. runde. Dette var kanskje vanskelig å riste av seg for Kjell Børre, som gikk på et tap mot Serif Music (Stjernen) i neste runde – mens Per vant mot Arvid Eikevik (Stjernen), og hadde dermed skaffet seg ett poengs ledelse da det gjensto to parti.

Siste runde ble avgjørende
I 4. runde spilte Per remis mot WGM Dolzhikova (OSS), mens Kjell Børre slo Roar Thorstensen (Stjernen). Med dette resultatet var det klart at avgjørelsen ikke ville komme før etter siste runde, der Per med seier ville være sikret minst stikkamp. Dette skulle imidlertid ikke bli en lett oppgave for Per, som trakk Lars Even Andersen (Black Knights) som motstander. Dersom Kjell Børre skulle tape sitt parti i siste runde, ville remis holde for Per. Men da Kjell Børre vant mot Terje Nyheim (Stjernen) var det klart at kun seier var godt nok for Per. Han spilte hardt på vinst i en jevn stilling, havnet i tidsnød, og tapte sluttspillet.

Dermed var det bare å gratulere Kjell Børre som sammenlagtvinner av Hurtigsjakkligaen vår 2012!

Odd Ristesund vinner i gruppe B
I B-gruppa har Odd Ristesund (Kampen) plukket poeng jevnt og trutt gjennom hele sesongen, og det var ingen overraskelse at han også stakk av med sammenlagtpremien på 500 kroner.

Raymond Vagle ble «Klatrern» og «Bitern» fordeles mellom 6 spillere
Klatrern ble vunnet av Raymond Vagle (SOSS) som hadde en ratingfremgang på 53, mens hele 6 spillere har deltatt alle rundene og deler premien på 500 for «Bitern» – flest deltakelser gjennom sesongen.

Til sammen 54 spillere var innom i løpet av sesongen, med et snitt på 23 deltakere hver kveld. Vi takker alle som har deltatt og ønsker gamle og nye spillere velkomne til ny sesong av Hurtigligaen! Terminlisten for høstsesongen vil bli lagt ut på hjemmesiden når den er klar.

3 thoughts on “Kjell Børre seirende ut av dramatisk avslutning i Hurtigligaen!

 • 08/06/2012 at 18:07
  Permalink

  Er ikklt enig i klatreren, mener at jeg er oppført med feil rating tall. Jeg har ikke vært med i Hurtigsjakkligaen før, men står oppført med et rating tall på 1247 for 2011. Min rating er 1105. Dermed har jeg egentlig en frem gang på 156 poeng.

  • 12/06/2012 at 11:43
   Permalink

   Hei Ove. Vi skal sjekke opp dette!

 • 14/06/2012 at 08:23
  Permalink

  Hei Ove. Ved beregning av ratingfremgang er det ikke langsjakkratingen som er utgangspunkt, men den interne hurtigliga-ratingen. Nye spillere får internrating etter tre deltakelser, denne ratingen blir så plassert i kolonnen for rating høst-11 for automatisk beregning av ratingfremgang. Håper dette var klargjørende.

  Mvh Espen Wasshaug, turneringsleder Hurtigligaen.

Comments are closed.