Carlsen – Kaloyan 1-0

Den 30.oktober arrangerte Oslo Schakselskap Tirsdagslyn med verdensener Magnus Carlsen blant de 27 deltakerne. Hele tretten personer i feltet var rangert som mesterspiller eller bedre, og som ventet vant Magnus Carlsen med 12/12 poeng. John-Olav Kroken (Stjernen)  oppsummerte turneringen slik:

«Bra steming og greit nivå! Kaloyan fikk møte verdens beste, og jeg måtte nøye meg med Olga Dolzhykova. Til gjengjeld vant jeg mitt parti»

Kaloyan Kostadinov 04.plass (se bildet)
Kaloyan endte på en sterk 4.plass. Selv om det ble tap for Magnus Carlsen i runde 4 (se bilde), vant han mot blant annet  Simen Agdestein og Atle Grønn.

John-Olav Kroken imponerende 12. plass !
I et så sterkt felt er det en imponerende prestasjon å få 6,5 poeng (og en delt 8-plass poengmessig). I runde 8 vant han mot WIM Olga Dolzhikova (2210). Gratulerer.

Kjell Børre Grebstad 16. plass ?
6/12 poeng på denne turneringen var nok noe skuffende, tatt i betraktning det imponerende resultatet i GP-turneringen 23. oktober i samme lokaler. Denne prestasjonen er omtalt på www.sjakkselskapet.no under tittelen «Klasse 1-spiller med sjokkseier i GP-turnering», og vi siterer:

«Kjell Børre Grebstad selv så ikke ut til å tro sine egne øyne da han tilsynelatende feide en etter en av brettet med angrepsspill av høy klasse. En kontringsseier i 5.runde over Aryan Tari ble utslagsgivende og ingen kunne ta igjen Stjernen-spilleren før siste runde.» (sjakkselskapet.no)