Klubbmesterskap i Hurtigsjakk!

Stjernen Sjakklubb arrangerte klubbmesterskap i hurtigsjakk med ni runder fordelt på tre kvelder. Turneringen ble premiert i klasse A og B, med likt antall spillere i begge klasser. Klasseinndeling ble satt etter norsk elo, med rating over 1500 for klasse A.

Resultater (Turneringsservice)

Tidskontroll: 25/10 Bronstein delayed
Hvert parti ble spilt med 25 minutter + 10 sekunder tillegg per trekk (Bronstein). Det betyr at spiller får inntill 10 sekunder per trekk lagt til etter utført trekk. Hvis spiller benytter mindre enn ti sekunder på ett trekk, vil det altså gis tilsvarende mindre. Eksempelvis viste tidskontrollen til Håkon Vestli (runde åtte) 17 sekunder ved de siste tjue (?) trekkene i sluttspillet, men aldri mer. Likevel viste det seg at han – med mindre enn ti sekunder per trekk – klarte å lose inn fribonden og vinne partiet.

Klasse A: Per Omtvedt  nummer 1!
Per Omtved spilte en meget god turnering, og med kun en remis mot Kaloyan etter 7 runder var sieren nesten i boks. Et tap i runde åtte mot Finn Egeland skapte litt spenning før siste runde, men med seier over Oddbjørn endte han opp med 7,5/9 poeng og førsteplass.

Kjell Børre Grebstad fikk andreplass med 7/9 poeng, inkludert et noe ukonsentrert tapstrekk mot Klasse B-vinneren i runde syv og et realt tap mot vinneren i klasse A i runde 4.

Håkon B. Vestli fikk tredjeplassen med 6/9 poeng, med sterke seiere mot blant annet Kaloyan kostadinov og Finn Egeland.

Klasse B: Daniel Hagos på førsteplass
Daniel Hagos stilte i klasse B denne gangen, og vant med 5,5/9 poeng. Han viste at spillestyrken var høyere enn forventet med litt lengre betenkningstid enn i lyn, da han endte med en ratingprestasjon på 1755.

Andreplassen ble av turneringsleder dømt til Odd Ristesund, som endte likt i poeng med Vegard Ramstad. Selv om Odd på papiret havnet bak på kvalitetsberegning, var Vegard sine tre strake tap med to påfølgende walk-over lite å skrive hjem om.