Klubbmesterskap Hurtigsjakk 2016

Hurtigsjakk har de siste årene vært det mest populære tilbudet ved sjakklubben Stjernen, med stadig nye rekorder i besøkstall på hurtigligaen. Klubbmesterskap i Hurtigsjakk har likevel hatt heller labert oppmøte flere år og har derfor ikke blitt arrangert siden 2014. Gledelig var det derfor at deltakertallet i år er mer enn doblet fra sist gang, selv om formatet er det samme: 9 runder med 25 minutter uten tilleggstid per trekk. Dette er nærmest å regne som en hybrid mellom langsjakk og hurtigsjakk sammenlignet med hurtigligaens 10 min+5 sek, men 25 min er altså den klassiske hurtigsjakkdisiplinen fra tårnurets dager. Flere av spillerne tok seg også tid til å notere trekkene underveis. Men selv med god tid på starten av partiet var det som vanlig mange som fikk knapphet på tid mot slutten.

Tre spillere står med full pott etter tre runder: Bertil Svendsen, Kjell Børre Grebstad og Per Omtvedt. I B-gruppa (under 1500) står fire spillere med 2 poeng: Jan Hugo Eriksen, Bendik Johannesen, Adrian Seiersted og Jonas August Bernstein. Rundeoppsettet for 4. runde er lagt ut på turneringsservice, så man har en uke på å forberede seg på åpningsvalg. Runde 4-6 spilles tirsdag 31.05, og runde 7-9 spilles tirsdag 07.06, klokkene settes i gang kl 19:00 begge kveldene!

Foreløpig resultatliste  |  oppsett 4. runde

Vel møtt!

IMG_1900.JPG

IMG_1901.JPG

 

 

 

 

 

 

Tidligere klubbmestere i hurtigsjakk (klikk på navnet for resultatliste):