78 spillere på sesongstarten for hurtigligaen

Æresmedlem Kjell Haug i sin n’te sesongstart i hurtigligaen

Stappfullt.  Helt på grensen til overfullt. Men, sesongstarten i hurtigligaen er rekorpopulær, og framfor å avvise spillere, valgte vi å ta med alle!

Dermed ble det deltakerrekord med 78 spillere på høstsesongens første Hurtigliga!

Med 5 FIDE-mestere på streken, ble det mange tøffe partier i gruppe 1. Mats Persson startet med fire strake, men måtte strekke labb mot Johannes Haug som fikk full pott og første plass. Persson tok 2. plassen med best kvalitet foran fire andre spillere på fire poeng(!).

I gruppe 2 ble det den ferske Alex Borch som vant fem på rad og tok gruppeseieren. Hans første oppmøte på hurtigligaen og ubeseiret i hurtigsjakk. Han vant halvpoenget foran Leif Gulliksen, som igjen var halvpoenget foran en trio på 4 poeng.

Oppgjøret på toppbordet i fjerde runde: Persson-Panzar

Veldig hyggelig at OSS’ stjerneskudd, Loius Khoo-Thwe feiret 8-årsdagen sin med sjakk hos oss. Gratulerer med dagen som var og takk for medbragt kake!!

Med 78 spillere ble det noe trangt, men tidsskjemaet ble holdt og vi tror alle spillere fikk fem gode partier. Gi gjerne beskjed om dere syntes det var greit med så mange, eller om vi i fremtiden bør begrense til 68 spillere (uten midtrommet)!

Neste torsdag spilles runde 2 i hurtigligaen, men en sammenlagtliste i de 6 ratingklassene er allerede på plass: Sammenlagtliste for Hurtigligaen høsten 2017.

Hurtigligaen spilles over 15 torsdager, med samme konsept hver torsdag, 5 runder hurtigsjakk 10 minutter + 5 sekunder per trekk. De ti beste torsdagene teller med på sammenlagtlista og vinneren i hver ratingklasse vinner sammenlagtpremie.

Resultater runde 1, 31. august, 78 deltakere:

Daniel Kafkas tok 3. plass i gruppe B

Gruppe A: Johannes Haug, 5,0 poeng
Ratinggruppe 1: Mats Persson, 4,0 poeng
Ratinggruppe 2: Aleksander Lindbøl, 4,0 poeng
Ratinggruppe 3: Juan Carlos Rueda-Kjeldsen, 3,5 poeng
Ratinggruppe 4: Morten Rolstad, 3,0 poeng

Gruppe B: Alex Borch, 5,0 poeng
Ratinggruppe 5: Leif Gulliksen, 4,5 poeng
Ratinggruppe 6: Daniel Kafkas, 4,0 poeng
(Ratinggruppe 7: Borch)
Ratinggruppe 8: Tormod Flesjø, 2,0 poeng

Stjernetrekket: Frode Lillevold

2 thoughts on “78 spillere på sesongstarten for hurtigligaen

 • 01/09/2017 at 07:29
  Permalink

  Bra arrangement. Det var OK at midtrommet ble tatt i bruk, lyset var litt dårligere, men selv gamle jeg fant det tilstrekkelig. Og så slapp man å avvise noen.
  At Alex Borch vant B-gruppen med 100 % forbauser meg ikke. Han var en lovende OSS-spiller for en 25 år siden, av generasjonen til Atle Grønn & co. Glad han ble plassert i D, så slipper vi C-spillere å ha ham som vår konkurrent. Gleder meg til fortsettelsen.

  • 01/09/2017 at 18:01
   Permalink

   Hei, Odd, og takk for det. Når det gjelder midtrommet er jo det egentlig laget som oppholdsrom, ikke spillerom, derfor litt dårligere belysning. Det er ikke optimalt, men jeg skal ta opp med styret om vi kan finne en løsning når vi ev. spiller der.

Comments are closed.