Hurtigligaen er ferdig med Bertil som suveren vinner!

Temperatur vs deltakere i hurtigligan. Graf: Vidar Andreassen

Bertil Svendsen er faktisk den mest suveren vinner i Hurtigligaen på 5 år! 

Status er 173 startende, noe som er litt ned fra våren i fjor, men med maiværet i Oslo, så er det kanskje ikke så overraskende?

Gårsdagens avslutning falt sammen med tropevarme i Oslo. Dermed ble det den minst besøkte Hurtigligaen på 3 år (runde 13, våren 2015). Vi skal berømme de 29 som prioriterte sjakk over sommervarmen på nesten 30 grader!

Se forøvrig Vidar Andreassens morsomme graf som viser sammenhengen mellom temperatur og deltakelse: Ekstremtemperaturer betyr mye for deltakertallet!

I tillegg vil vi rette litt ekstra honnør til de spillerne som har stilt opp på alle 15 kveldene: Frode Lillevold, Finn Egeland, Daniel Hagos, Rune Justad, Odd Ristesund, Vetle Danielsen og Svein Th. Sivertsen

Bertil vant

Det var ingen overraskelse at Bertil skulle vinne Hurtigligaen våren 2018. Hans seier var faktisk klar to runder før slutt. Han sanket 41,5 poeng av 50 mulige. Nærmest å tukte han kom Frode Lillevold som tok 35,5.

I Hurtigligaen spilles det 15 kvelder med 5 runder hurtigsjakk. De 10 beste kveldene teller, altså kan man stryke de 5 dårligste resultatene om man spiller alle rundene.

Se sammenlagtlista våren 2018 her

I gruppe B så det lenge ut til at Sigurd Loe Grøver hadde sikret sammenlagtseieren, men Daniel Hagos hadde én mulighet: 3 poeng i siste runde. Den muligheten grep han med begge hender, og nedspilte til og med det sterke OSS-talentet Elham Abdrlauf (13) i siste runde, og knep dermed sammenlagtseieren i gruppe B, på kvalitet foran Grøver!

Spillegruppe 2

Spillegruppe 2 består av ratinggruppene C (1600-1749) og D (1450-1599). I begge gruppene ble det forholdsvis suverene seire. I gruppe C vant Halvor Hartvig med 36,5 poeng foran Rune Justad med 33,5 og John Olav Kroken 32,5.

I gruppe D fant vi overraskelsen Vetle Danielsen som startet middels (med et snitt på 2 de første rundene) men som etterhvert ble utilnærmelig og faktisk fikk flere poeng sammenlagt enn vinneren i gruppe C! MEd 37,5 poeng var han 10,5 poeng foran neste spiller(e) som var Tomislav Marosevic og Jan Hugo Eriksen med 27 poeng.

Se sammenlagtlista våren 2018 her

Anders Helgerud tok seieren i gruppe F

Spillegruppe 3

I begge gruppene, både E og F, kom seieren til nye spillere i Hurtigligaen: Pål Aadnekvam viste seg sterkest og tok hele 38 poeng i gruppe E. Dette var 8 poeng foran Karanjit Bhatti. Trygve Rytterager tok 3. plassen.

I gruppe F kom Anders Helgerud sterkt på slutten og gikk forbi Håkon Gjersum på oppløpet. Han vant med 31 poeng, foran Håkon Gjersum (28,5 poeng) og Feng Li (27,5 poeng).

Se sammenlagtlista våren 2018 her

Nytt system i vår – skal det bli slik?

Denne våren valgte vi å ha tre spillegrupper i Hurtigligaen. Dette førte til mange flere jevne partier, og mange flere med premiesjanser. Hva synes dere om endringen? Skal vi ha det slik i høst også? Styret hører gjerne på forslag!

Kommentér her eller send e-post på styret@skstjernen.no

Programmet før sommeren

Det er snart sommer, men det er likefullt program på Stjernen (se terminliste her):

Lørdag 2. juni er det lynsjakk
Tirsdag 5. juni avsluttes klubbmesterskapet i hurtigsjakk
Torsdag 7. juni spilles handicaplyn
Fredag 8. til søndag 10. spilles langsjakkturnering. Lørdag 9. juni er det altså ikke lynsjakk!
Tirsdag 12. juni er det klubbkveld med fri spilling
Torsdag 14. juni er det Fischersjakk og vanlig hurtigsjakk
Lørdag 16. juni er det lynlørdag og sommeravslutning
Torsdag 21. juni er det lynsjakk-NGP
Deretter er klubben kun åpen på lørdager for lynsjakk.