Rekordmange fra Stjernen til Landsturneringen

Én måned før Landsturneringen i Larvik begynner har Stjernen allerede tjue påmeldte. Og åtte av dem er kvinner!

John Olav Kroken

Oppdatering: Siden saken ble skrevet, har det kommet nye påmeldinger, og det er nå 22 påmeldte fra Stjernen, 9 kvinner (red anm: 16. juni 2019).

Ida Landsverk spiller landsturneringen i år, en av 20 spillere fra Stjernen som legger litt av ferien til Larvik og sjakk-NM.

Det er litt tabloid å skrive «rekordmange», for det finnes ingen tilgjengelig statistikk der man kan sammenligne antall Stjernen-påmeldte fra år til år. Men folk som har flyttet en del sjakkbrikker og drukket en del kaffe rundt om i Norge bekrefter at det er sjelden klubben har hatt så mange deltakere.

Det vi definitivt har dekning for å skrive, er at det er rekordmange kvinnelige Stjernen-spillere med i år. Hele åtte kvinner er foreløpig påmeldt, og vi må vel tilbake til en eller annen krig i forrige århundre for å finne sist gang klubben i det hele tatt hadde så mange kvinnelige medlemmer totalt sett. Dette er veldig bra, og fører til at Stjernen, som trolig eneste klubb i Larvik, har noe som ligner på kjønnsbalanse.

Marie Vatneødegård, Ingvild Larsen, Andrea Schneider, Heidi Thorsteinsen, Guru Wanda Wanvik, Hege Annette Ramson, Ida Landsverk, og Anne Grete Nebell utgjør foreløpig den kvinnelige kontingenten. De to sistnevnte skal spille i klasse 4, resten i klasse 5, hvor de får selskap av et av klubbens ferskeste medlemmer, Tore Ringdal Hansen.

Mer info om Landsturneringen på sjakknm2019.no
Påmelding skjer i Turneringsservice

Hege Anette Ramson i Sjakk-NM 2017 – hun spiller også NM 2019! Foto: Kristoffer Gressli

Den notoriske trioen Kjell M. Haug, Oddvar Kristiansen og Kjell Iversen stiller i klassen Senior 65. Leif Gulliksen og Harald «Mottangrepet» Mottang skal ta for seg i Senior B.

Morten S. Smedsrud er foreløpig eneste Stjernen-spiller i klasse 3, mens Erik Grindbakken og John Olav Kroken skal konkurrere i klasse 2.

I klasse 1 stiller Eirik Aarnes og Sigurd Kittilsen, og Sigurd Loe Grøver skal holde fanen høyt i mesterklassen. I tillegg skal The Good Knight, Kristoffer Gressli, delta som dommer.

Det er kanskje litt rart at breddeklubben Stjernen ikke har flere påmeldte i klasse 2, 3 og 4, men det er fortsatt mulig å gjøre noe med det. Larvik er stedet å være fra 6. til 13. juli denne sommeren!

Vi sees!

 

Red anm: Totalt er det påmeldt 410 spillere, av dem 35 kvinner