Pressekonferanse fredag 05. juli kl 13:00 hos Sjakklubben Stjernen

Invitasjon til pressekonferanse

KINDRED-SAKEN:
NY JURIDISK BETENKNING AV PROF. WOXHOLTH
Fredag offentliggjøres en varslet betenkning fra professor Geir Woxholth, Norges fremste ekspert på foreningsrett.

Betenkningen gir viktig ny informasjon om:

  • Lovligheten av delegater for Magnus Carlsens sjakklubb
  • Vedtektsstrid for Kindred-avtalen
  • Gjennomføring av kongressen og erstatningsansvar
  • Etterfølgende rettsprosess

 

Pressekonferanse:
Fredag 5. juli kl. 13:00 – Seildukssgata 11 (Oslo) hos Sjakklubben Stjernen.

Det er stor juridisk tvil om både delegater for Offerspill SK og om en avtale mellom Norges Sjakkforbund og Kindred Ltd. er lovlig innenfor forbundets lover og bestemmelsen om at NSF er upolitisk. Leder i Mosjøen Sjakklubb Torger Nilsen, støttet av flere andre norske sjakklubber, presenterer juridisk betenkning skrevet av professor dr. juris Geir Woxholth, Norges fremste ekspert på foreningsrett, for å få bedre klarhet rundt disse to sakene.

Debatten rundt samarbeidsavtalen har engasjert og splittet medlemsmassen i Norges Sjakkforbund siden kongresspapirer ble kunngjort 7. juni. Debatten eskalerte da etableringen av Offerspill SK ble offentlig kjent tirsdag 25. juni. Selve Kongressen avholdes allerede søndag 7. juli i Larvik i forbindelse med Landsturneringen i sjakk 2019, og det er fremdeles helt uavklart hva spørsmålene om delegater for Offerspill SK og avtalen med Kindred vil ende med.

Bakgrunnsinformasjon:

Bestiller av juridisk betenkning fra prof. Geir Woxholth er Mosjøen Sjakklubb (Org: 885 210 112). Les mer om bakgrunnen for pressekonferansen og bestillingen av denne juridiske betenkningen på Mosjøen Sjakklubb hjemmeside.

Pressekonferansen tilrettelegges av Sjakklubben Stjernen.
Sjakkspillere som representerer bredden av medlemsmassen i Norges Sjakkforbund er også invitert.
For mer informasjon knyttet til det praktiske rundt pressekonferansen:

Vegard Ramstad, leder Sjakklubben Stjernen
Mobil: 469 55 322
E-post: vegard.ramstad@gmail.com